Izjemno močni Sky s Froomeom proti Contadorju

Izjemno močni Sky s Froomeom proti Contadorju
10.08.2012 AVTOR: D. Z.
Iz letos najuspešnejega moštva Sky so sporočili imena devetih kolesarjev, ki bodo na dirki po Španiji branili njihove barve. Kapetansko vloho bo prevzel Christopher Froome.

Chris Froome se bo prvič v karieri na tritedensko dirko podal kot kapetan. Lani je prav na Vuelti opravljal vlogo pomočnika Bradleyju Wigginsu in ga na koncu celo ugnal. Dirko je namreč končal na drugem mestu. Letos se je svojemu kapetanu povsem podredil tudi na dirki po Franciji in mu tako pomagal do končne zmage. Sam se je zadovoljil z drugim mestom.

"Vuelto sem imel vseskozi v načrtu. Na dirko bom odšel kot kapetan, vendar to ne pomeni, da nimamo tudi drugih kolesarjev, ki bi lahko bili visoko v skupnem seštevku. Rigoberto in Sergio sta zelo nadarjena. Tudi Porte je eden izmed tistih, ki bi lahko zablesteli," je priznal Froome. S tem pa je že nakazal, da bo imel Sky tudi na Vuelti izjemno ekipo.

Če bo Froome ohranil nekaj svežine - po dirki po Franciji je nastopil tudi na olimpijskih igrah, kar je za kolesarja zelo naporno - bo na najtežjih vzponih lahko računal na pomoč Rigoberta Urana, Sergia Henaa (oba med deseterico na letošnjem Giru) in Richieja Porta. Pomagali pa mu bodo še Juan Antonio Flecha, Danny Pate, Ian Stannard, Ben Swift in Xabier Zandio.

"Naredil bom, kar bom lahko in to, kar bodo v ekipi zahtevali od mene. Startal bom z mislijo na visoko mesto v skupnem seštevku. Vendar, če bo kdo izmed klubskih kolegov pokazal, da je močnejši in v boljšem položaju v boju za zmago, potem mu bom z veseljem pomagal," je še dodal Froome.

V njegove sposobnosti verjame tudi najboljši mlad kolesar Giru, ki ga je končal na sedmem mestu v skupnem seštevku. To je Uran: "Trasa je zelo hribovita. Veliko je etap s ciljem v klanec, kar ustreza Froomejevemu načinu dirkanja. Imel bom tudi dovolj priložnosti, da pokažem, kaj lahko naredim. Obenem bom po svojih najboljših močeh pomagal ekipi."

Kolesarji Skya pa se bodo tokrat morali soočiti s povratnikom v kolesarsko karavano Albertom Contadorjem, ki trenutno nastopa na dirki Eneco Tour. Omeniti moramo še vsaj Igorja Antona, Joaquina Rodrigueza, Denisa Menčova, Jurgena Van den Broecka ... Konkurenca bo torej huda, na startu v Pamploni, ki bo 18. avgusta, pa ne bo aktualnega zmagovalca dirke po Franciji Bradleyja Wigginsa. Ta bo skupaj z Markom Cavendishem nastopil na dirki po Danski.

Oglasil pa se je tudi menedžer moštva Saxo Bank Tinkoff Bank Bjarne Riis. Danec je prepričan, da bo Alberto Contador to dirko po Španiji dobil: "Ogledal si je vse etape. O tem sva že govorila. Kmalu bo dobil route book, potem pa bomo tudi vedeli, kdo vse bo na dirki. V resnici je zelo preprosto. Alberto mora zmagati."

foto: sirotti
vir: cyclingnews.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ