Izvrstna Mezgec in zdaj še Bole: 2. v čast Pantaniju

Izvrstna Mezgec in zdaj še Bole: 2. v čast Pantaniju
20.09.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je bil v petek 2. v Belgiji, v soboto pa se je spet izkazal Grega Bole. Bil je drugi v Italiji.

BOLE 2. V ITALIJI
Zagotovo lepe novice iz dveh kolesarskih velesil. O Luki Mezgecu smo že pisali in poročilo si lahko preberete v nadaljevanju. Zdaj omenimo še najbolj svežo novico. V Italiji se je nadaljevala serija enodnevnih dirk, ki jih mnogi kolesarji izkoristijo kot pripravljalne pred svetovnim prvenstvom. In vse boljšo formo prikazuje tudi Grega Bole.

Kolesar Vini Fantinija je pred dnevi zasedel drugo mesto, zdaj je nastopil na dirki prve kategorije, ki jo organizirajo v spomin na legendarnega Marca Pantanija. Govorimo o skoraj 190 kilometrov dolgi in zelo razgibani preizkušnji, ki se je končala s sprintom večje skupine kolesarjev. In v tej skupini je bil tudi Grega Bole. Sprint je dobil Sonny Colbrelli, najbolj pa se mu je približal prav Grega Bole, ki je tako zasedel drugo mesto. Tretji je bil Fabio Chinello.


LUKA MEZGEC 2. V BELGIJI

V Belgiji se podobno kot v Italiji vrstijo še zadnje enodnevne dirke pred svetovnim prvenstvom.Tokrat je bila na sporedu že 99. dirka Kampioenschap van Vlaanderen.

Govorimo o 192 km dolgi krožni preizkušnji prve kategorije v Flandriji. Start in cilj je bil Koolskampu, organizatorji pa so tekmovalcem pripravili 12,3 kilometrski krog. Dirko je zaznamovala 13-erica ubežnikov, med katerimi je bil na presenečenje mnogih Andre Greipel.

Nemški sprinter se je podal v pobeg, čeprav so številni pričakovali sprint glavnine. Očitno pa je izbral drugačno taktiko in se tudi uštel. Sicer je morda treniral za prihajajoče svetovno prvenstvo, vendar tokrat glavnina ubežnikom ni pustila veliko možnosti.

Kolesarji Treka so se podali v lov, potem so jim na pomoč priskočili člani Garmin Sharpa. Vseeno pa so ubežniki vztrajali vse do zadnjih kilometrov. Najprej Le Gac, potem pa tudi Greipel. Oba sta poskusila tudi z napadi, a ubežnike je glavnina ujela ob vstopu v zadnji kilometer. Sledil je sprinterski vlak moštva FDJ.

Arnaud Demare je to znal izkoristiti, tako da se je veselil že desete zmage v letošnji sezoni. A prve po francoskem državnem prvenstvu. V sprintu pa je odlično formo potrdil tudi Luka Mezgec, ki se je Francozu v zadnjih metrih nevarno približal. Zasedel je druo mesto. Tretji je bil Jonas Van Genechten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ