Jan Polanc blestel v Furlaniji, Matej Mugerli v Beogradu! (video)

Jan Polanc blestel v Furlaniji, Matej Mugerli v Beogradu! (video)
12.05.2013 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je dobil kraljevsko etapo na dirki po Furalniji in dan pred koncem prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Matej Mugerli je dobil dirko Beograd-Čačak.

Izjemni Jan Polanc
Kolesarji Radenske te dni nastopajo na zahtevni etapni dirki druge kategorije v Italiji. Govorimo o drki po Furlaniji. Za njimi je že četrta etapa, ki je bila tudi najtežja. Dolga je bila 145 kilometrov, končala pa se je s ciljnim vzponom na Matajur. Zadnji vzpon je prvi začel ubežnik Eibegger, a so ga najboljši hitro ujeli in potem so obračunali med sabo.

Jan Polanc je odločilen napad izvedel dobra dva kilometra pred ciljem, ko je bilo najtežje. Preostali so popustili in Polanc si je privozil prestižno etapno zmago. Drugo mesto je zasedelDall'Oste, ki je zaostal za 23 sekund, tretji pa je bil Ivan Rovni. Sledili so še Zoidl, Manfredi, Orrico, Kvasina …

V skupnem seštevku pa je vodstvo prevzel prav Polanc, ki ima 25 sekund prednosti pred Dall'Ostejem in tri sekunde več pred Rovnijem. V zadnji etapi kolesarje Radenske, za katero vozijo še Pibernik, Hiti, Bostner in Pavlič, tako čaka težko delo, saj bodo branili vodstvo v skupnem seštevku. Ob koncu prispevka si lahko ogledate vožnjo Jana Polanca v kraljevski etapi.

Matej Mugerli do nove zmage
Kolesarji Adrie Mobila so nastopili na enodnevni dirki druge kategorije Beograd-Čačak. Dirka je bila dolga 140 kilometrov, najtežji klanec, ki so ga morali prekolesariti pa je bil vzpon na Rudnik, ki leži na dobrih 500 metrih nadmorske višine.

Vrh tega vzpona je bil po prevoženih stotih kilometrih. Sledil je spust in razbibanih zadnjih deset kilometrov. Zmage se je veselil kolesar Adrie Mobila Matej Mugerli. Drugo mesto je osvojil Peter Kusztor, tretji pa je bil Mugerlijev klubski kolega Tomaž Nose.

Kolesarji Save v Franciji
Kolesarji Save iz Kranja nastopajo na etapni dirki druge kategorije Rhones Alpes Isere. Za kolesarji je že predzadnja, tretja etapa, ki jo je dobil Nico Sijmens. Etapa je bila dolga dobrih 180 kilometrov. Odlično peto mesto je zasedel Tim Mikelj, ki je bil član ubežne skupine, ki si je pred glavnino uspela prikolesariti več kot tri minute prednosti. V tej skupini sta bila tudi Tadej Valjavec in Nik Burjek.

V skupnem seštevku je zdaj vodstvo prevzel Sijmens. Drugi je Fabien Schmidt, tretji pa Rene Mandri. Najboljši slovenski predstavnik je Tadej Valjavec, ki zaseda 20. mesto. Za vodilnim pa zaostaja za tri minute in 25 sekund. Tim Mikelj je 42., Nik Burjek 49., Mark Džamastagič 54. in Jure Bitenc 74.

Izjemna vožnja Jana Polanca (1. del)
 

Izjemna vožnja Jana Polanca (2. del)
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ