Jan Tratnik razkriva: Ostaja tam, kjer se počuti kot doma

Jan Tratnik razkriva: Ostaja tam, kjer se počuti kot doma
23.10.2015 AVTOR: D. Z.
Obdobje večjih prestopov je vsekakor mimo. Do tistih prestopov med manjšimi ekipami še lahko pride, medtem ko je Jan Tratnik podaljšal pogodbo z moštvom Amplatz BMC.

"Dobro se razumemo"
Jan Tratnik je bil tudi letos član Amplatz BMC, a je do zadnjega premleval, če bi sprejel ponudbo kakšne druge ekipe. Na koncu pa se je odločil. Ostaja zvest avstrijskemu moštvu. »Imel sem nekaj drugih ponudb, a tu se počutim kot doma. Dobro se razumemo, kar na koncu prinese tudi dobre rezultate, saj si bolj sproščen. Če bi zamenjal ekipo, bi se moral takoj navaditi na novo okolje in si potem priboriti mesto v ekipi. Tukaj pa imam odlične pogoje. Oprema je na najvišji ravni, všeč mi je, ker polovico ekipe sestavljamo Slovenci, « je razkril Jan Tratnik.

"Slovenska ekipa"
Poleg njega sta v ekipi še dva kolesarja. To sta Andi Bajc in Dejan Bajt. Potem pa še trener Luka Žele, maser Jure Tratnik in mehanik Vid Jejčič. Seveda je imel ponudbe predvsem iz kontinentalnih ekip. »Ker se počutim tako domače, bi res težko zamenjal klub, če ne bi šlo za ekipo iz World Toura ali prokontinentalno ekipo. Tu nas šef vsako leto preseneti in vedno naredimo korak naprej. Tiha želja je, da v dveh letih tudi mi postanemo prokontinentalna ekipa. Zato sem še bolj motiviran, saj mu lahko z dobrimi rezultati pomagam pri iskanju sponzorjev, « je še razkril Jan Tratnik.

Šef ekipe ga je pred dvema letoma rešil
Šef ekipe je Erich Amplatz in Tratnik se mu je še enkrat zahvalil, da mu je pred dvema letoma zaupal in ga vzel v ekipo. »To so bili zame zelo težki časi, saj je bila za mano zelo slaba sezona 2013. Bil je edini, ki je verjel vame in me vzel v ekipo. Potem sem ekipi v dveh sezonah prinesel deset zmag. Zato sem mu lahko zelo hvaležen. « Spomnimo. Jan Tratnik se lahko pohvali tudi z naslovom evropskega prvaka med mlajšimi člani, hitro je prestopil v Quick Step, vendar pa so se kasneje razmere spremenile in Tratnik se je že po eni sezoni – še pred izrekom pogodbe – vrnil v Slovenijo: »Želim imeti še boljšo sezono, kot je bila ta, v kateri sem sedemkrat zmagal. Potem pa po tihem upam, da tudi meni uspe preskok v vrh svetovnega kolesarstva. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ