Jan Tratnik razkriva: V torek zadnjič letos v dresu državnega prvaka

Jan Tratnik razkriva: V torek zadnjič letos v dresu državnega prvaka
10.06.2016 AVTOR: D. Z.
"V torek sem zadnjič letos nosil dres državnega prvaka v kronometru," je najprej razkril Jan Tratnik. Zmotili smo ga na dirki po Slovaški.

Zaradi pomanjkanja dirk raje na Slovaško
»
V torek sem zadnjič letos nosil dres državnega prvaka v kronometru. Želel sem sicer natopiti na kronometru, vendar pa sem bil zaradi poškodbe preveč časa odsoten z dirk. Potrebujem pa etapne preizkušnje, da čim prej dobim tekmovalni ritem, « je razkril Jan Tratnik.

V petek tako ne bo branil majice državnega prvaka v kronometru, ki jo je nosil eno leto. Njegovega naslednika lahko po vsej verjetnosti iščemo med tremi kolesarji: Rogličem, Brajkovičem in Mohoričem. Tratnik se je tako zaradi pomanjkanja dirk odločil, da odpotuje na etapno dirko po Slovaški, ki ima šest etap. Tam bo poskusil še stopnjevati pripravljenost. Še pred odhodom je nastopil na dveh enodnevnih dirkah v Avstriji.
Najprej na znamenitem vzpon na Diex.

V Avstriji preverjal formo
»Vse gre po načrtih in s trenutno formo sem zadovoljen. Na Diex sem presenetil samega sebe. Hotel sem preizkusiti formo, obenem pa sem pomagal tudi klubskim kolegom. Na polovici vzpona sem začel narekovati ritem, vendar sem zastavil previsok ritem in naša dva sta zato težko sledila,
« je dejal Tratnik in nadaljeval:

»Ker pa klanec ni bil pretirano strm, so drugi izkoristili zavetrje in dva kilometra pred ciljem nisem mogel več. V 24 minutah sem na klanec v povprečju obračal 395 vatov, povprečni utrip je bil 185 udracev na minuti, najvišji pa 195. Trenutno imam nekje med 66 in 67 kilogramov. To je bil dober test forme. « Na dirki je zasedel sedmo mesto. Že naslednji dan je sledila še dirka, na kateri je lani Tratnik zmagal. Tokrat mu tega uspeha ni uspelo ponoviti. Najboljši Slovenec je bil z drugim mestom Robert Jenko.

Glavni cilji? Slovenija, DP in Avstrija
Tratnikov kolega pri moštvu Amplatz BMC Andi Bajc pa je oblekel rumeno majico najboljšega v avstrijskem pokalu. Tratnik je bežal vse do 15 kilometrov pred ciljem. Potem pa so ga ujeli. Prav posebej pa se s tem ni obremenjeval. Nenazadnje je sam majico za najboljšega v avstrijskem pokalu že nosil. »Meni osebno avstrijski pokal ne pomeni veliko. Klubu pa vsekakor. Zaradi sponzorjev. Tudi dirke, ki so nekategorizirane, nimajo velikega pomena. Sam vse te dirke vzamem zgolj za dober trening, « je še dejal Tratnik.

Glavna cilja zanj sta dirka po Sloveniji in dirka po Avstriji: »Forma je na visoki ravni in mislim, da bo najboljša ravno za Slovenijo, državno in Avstrijo. Edina slaba stvar je komolec. Predvsem zato, ker potrebujem še nekaj dirk, da se sprostim in pričnem uživati. Zdaj me je še preveč strah se voziti v glavnini. Upam, da ta strah čim prej izgubim. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ