Jan Tratnik v Kranju ugnal Kristjana Fajta

Jan Tratnik v Kranju ugnal Kristjana Fajta
03.08.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarski klub Sava Kranj je organiziral 46. dirko za VN Kranja. Dirko je dobil Jan Tratnik, ki je v sprintu ugnal Kristjana Fajta. Tu so še rezultati mlajših kategorij.

Pestra krožna dirka v Kranju
Dirka v središču Kranja se imenuje tudi dirka za Memorial Filipa Majcna. Bila je že 46. Kolesarji so morali premagati dobrih 115 kilometrov. Povprečna hitrost pa je na koncu znašala kar 44,38 km/h. Organizator je postavil tudi štiri leteče cilje.

Prvega je dobil Aljaž Hočevar, drugega Italijan Riccardo Bolzan, tretjega Matej Mugerli in zadnjega Dejan Bajt. Kolesarji so morali prevoziti kar 35 krogov, šest krogov do cilja pa je prišlo do odločilne poteze. V beg sta se podala Jan Tratnik in Kristjan Fajt.

Po več kot dveh urah in pol dirkanja sta se ta dva kolesarja tudi udarila za zmago. V sprintu pa je bil pričakovano močnejši Jan Tratnik, sicer član avstrijskega moštva Amplatz BMC, ki je tako ponovil zmago izpred petih let. Član Adrie Mobila je bil drugi.


Klubski kolega Jana Tratnika Andi Bajc je bil s 44 sekundami zaostanka tretji. Tako je bil oder za zmagovalce povsem primorski. Četrti je bil Marko Kump, ki je dobil sprint zasledovalne četverice. Peti je bil Leopold Hans Jorg. Sledili so še Felic Grosschartner, Riccardo Bolzan, Marco Pizzinato, Miloš Borisavljevič in Gregor Gazvoda.


Mlajše kategorije

Pri dečkih C je zmagal Aljaž Colnar, ki je premagal Gabra Vandurja in Gala Glivarja. Pri deklicah C pa so bile najboljša Ana Ahačič, Maruša Šmit in Klara Čemažar. Deklice B: Maša Povše, Tea Šintič in Matea Bizjak. Pri dečkih B je zmagal Jan Bevc pred Andrejem Šrancem in Markom Jeretino. Pri dečkih A pa Anže Skok pred Martinom Colnarjem in Žigo Jančarjem. Med mlajšimi mladinkami je zmagala Karin Penko, ki je ugnala Katjo Kerpan in Hajdi Zajc.

Med mlajšimi mladinci je zmagal Mitja Zupančič. Drugi je bil Žiga Horvat, tretji pa Nik Čemažar. Pri starejših mladinkah so nastopile tri tekmovalke. Najboljša je bila elena Erič, druga je bila Milica Rakič, tretja pa Erika Jesenko. Med ženskimi članicami pa se je zmage veselila Petra Zrimšek. Ugnala je Antonelo Ferenčič in Alenko Novak. In še starejši mladinci. Matej Škafar je premagal Žana Andrejaša in Milana Dragojeviča.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ