Jan Tratnik veliki zmagovalec na Slovaškem

Jan Tratnik veliki zmagovalec na Slovaškem
11.06.2017 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je dobil dirko po Slovaški. Zadnjo etapo je končal v glavnini, z drugim mestom pa se je izkazal Rok Korošec. Gašper Katrašnik 7. na Poljskem.

Slovaška
Dirka prve kategorije po Slovaški se je končala s četrto, 152,5 km dolgo etapo s startom in ciljem v Trnavi.

V rumeni majici najboljšega v skupnem seštevku je etapo začel Jan Tratnik, ki je imel ob sebi dovolj močno ekipo CCC Sprandi Polkowice, da je imela tudi v zadnji etapi vse pod nadzorom. Zadnja etapa je bila ravninska. Zaznamovala pa jo je ubežna skupina, ki so jo sestavljali Artem Ovečkin (Gazprom-RusVelo), Patrik Tybor (Dukla Banska Bystrica), Paweł Cieślik (Elkov-Author), Peter Kusztor (Amplatz – BMC), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Sven Van Luijk (Monkey Town Continental Team ) in Andrij Vasiljuk (Kolss).

Ker so nekateri ogrožali tudi vodilnega v skupnem seštevku, je ritem v glavnini narekovalo predvsem moštvo CCC Sprandi Polkowice. 68 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Sledil je nov pobeg. Ubežno skupino so tokrat sestavljali Samir Jabrajlov (Synergy Baku Cycling Project), Henrik Hamm (0711|Cycling), Florian Bissinger (WSA-Greenlife), Kusztor in Vasiljuk. Njihova največja prednost pa je znašala vsega 50 sekund. Glavnina jih je ujela deset kilometrov pred ciljem. Sledil je sprint, ki ga je po skoraj treh urah in pol dirkanja dobil Ivan Savicki.

Rok Korošec je bil drugi, tretji pa Matteo Malucelli. Jan Tratnik je na cilj prišel v glavnini, kar je bilo dovolj za končno zmago. Po odličnem dirkanju na njegovi prvi tritedenski dirki (Giru) je pokazal, da je za njim odličen prvi del sezone. “Zame in za ekipo je bila ta etapa zelo stresna. Pihal je veter s strani, potekal pa je boj za pozicije. Na koncu nisem želel preveč tvegati, tako da sem tudi sam narekoval ritem v glavnini, saj sem se želel izogniti padcem, ” je za uradno spletno stran njegove ekipe dejal Tratnik.

“Ekipa je spet opravila iyjemno delo. To ni moja zmaga, ampak zmaga celotne ekipe. Kolegi so se žrtvovali zame in želim se jim zahvaliti za vso pomoč. Tudi vsemu osebju. Mehanikom, maserjem, športnim direktorjem. Vsi so opravili izjemno delo. Zato je ta zmaga tudi njihova. ” Na koncu je imel Tratnik 32 sekund prednosti pred Mattio Cattaneom. Tretji je bil Piotr Brozyna. Jan Tratnik je bil tudi najboljši po točkah. Zbral jih je 29. Drugi v tem točkovanju je bil včerajšnji zmagovalec Matej Mugerli s 26 točkami. Mugerli je bil tudi drugi na gorskih ciljih.

Malopolska
Končala se je tudi dirka po Malopolski. Govorimo o tridnevni dirki druge kategorije, na kateri so uspešno nastopali tudi kolesarji Adrie Mobila. Gašper Katrašnik je v prvi etapi zasedel drugo mesto, v drugi pa tretje. Zdaj je za kolesarji še tretja in obenem zadnja etapa. Nowy Targ je gostil cilj 140 kilometrov dolge preizkušnje. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Maciej Paterski, ki je imel dobro minuto prednosti prav pred Katrašnikom.

A tokrat je bil zaključek zahtevnejši. Paterski je po manj kot treh urah dirkanja slavil drugo etapno zmago zapored. Tokrat je bil najboljši v skupini sedmih kolesarjev. V tej skupini pa ni bilo Katrašnika. Naslednja skupina, ki se je udarila za osmo mesto je zaostala za 12 sekund. V tej skupini je bil tudi Katrašnik, ki je tokrat zasedel deseto mesto. V skupnem seštevku pa je izgubil mesto na stopinčkah. Paterski se je veselil zaslužene in prepričljive zmage. Drugi je bil Pawel Bernas. Tretji pa Jonas Gregaard Wilsly. Katrašnik je dirko končal na sedmem mestu. Zaostal je za 1:29. Radoslav Rogina je bil 15., Žiga Grošelj 18.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ