Jarc v Belgiji in Štimulak v Franciji med najboljšimi

Jarc v Belgiji in Štimulak v Franciji med najboljšimi
27.08.2012 AVTOR: D. Z.
Blaž Jarc je na dirki prve kategorije Schaal Sels zasedel četrto mesto, medtem ko je bil Klemen Štimulak v prvi etapi dirke Tour de l'Avenir po dolgem pobegu tretji.
V Belgiji je bila na sporedu enodnevna dirka prve kategorije Schaal Sels. Dolga je bila dobrih 200 kilometrov, kolesarje pa so poleg dežja ovirate že tradicionalno tlakovane belgijske ceste. Zmage se je na koncu veselil Nico Eeckhout. Bil je član ubežne četverice, ki je uspela pobegniti že po prvih kilometrih dirkanja.

Kar 41-letni kolesar moštva An Post Sean Kelly je po več kot štirih urah in pol dirkanja uspel zadržat 12 sekund prednosti pred glavnino. Veselil se je lahko druge zmage v tej sezoni. Glavnini je tako preostal boj za drugo mesto. Tega je dobil Christian Bertilsson. Tretji je bil Jempy Drucker. Blaž Jarc, kolesar moštva NetApp, je zasedel odlično četrto mesto.

Štimulak v pobegu dneva
Slovenska reprezentanca mlajših članov pa te dni nastopa na prestižni etapni dirki za Pokal narodov, na dirki Tour de l'Avenir. Nedeljski 3,7 kilometra dolg prolog je dobil Avstralec Jay McCarthy. Najboljši Slovenec je bil aktualni evropski prvak Jan Tratnik, ki je z desetimi sekundami zaostanka zasedel 24. mesto. Za kolesarji pa je tudi že prva, skoraj 180 kilometrov dolga etapa do kraja Belleville su Saone, v kateri so vidnejšo vlogo igrali tudi predstavniki slovenske izbrane vrste.

Že po dobrih 20 kilometrih dirkanja se je v ospredju izoblikovala skupina šestih kolesarjev. To so bili Dillier, Van Poppel, Villela, Bystrom, Egested in Klemen Štimulak. Kmalu je v ospredju ostala samo še četverica, Štimulak pa je še vedno vztrajal v begu. Četverica je bila dovolj močna, da je glavnina ni uspela ujeti. Po dobrih štirih urah dirkanja so se ubežniki v sprintu udarili za zmago. Ta je pripadla Švicarju Silvanu Dillierju, ki je premagal Italijana Davideja Villelo.

Tretje mesto je zasedel Klemen Štimulak, četrto pa Norvežan Sven Erik Bystrom. Sprint glavnine za četrto peto mesto, ki je zaostala za 58 sekund, je pripadel Nizozemcu Wouterju Wippertu. Dillier je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Štimulak je z zaostankom 30 sekund četrti. Jan Tratnik zaostaja za 59 sekund in je 25., Jan Polanc ima sedem sekund slabši čas in je 65., Tim Mikelj je 79., Jaka Bostner je 98., Luka Pibernik pa 110.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ