Jay Vine: To je bilo zabavno

Jay Vine: To je bilo zabavno
22.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dve etapni zmagi na lanski dirki po Španiji. Z dirke v dirko boljši. In zdaj je dobil še etapno dirko. Jay Vine je junak dirke Tour Down Under.

"Sem velik oboževalec Alaina Prosta iz Formule 1. On je razmišljal takole. Tvegaj, ko lahko, in ko se ti ponudi priložnost, pojdi na polno. Tako nekako sem tudi dirkal. Nisem želel biti požrešen. Nisem napadal etapnih zmag, ampak sem dirkal tako, da sem poskušal pridobiti čas tam, kjer sem vedel, da ga lahko pridobim."

Tako se je po veliki zmagi razgovoril Jay Vine. Res. V šestih dneh dirkanja ni slavil etapne zmage, zato pa se je lahko veselil zmage v skupnem seštevku. Pred zadnjo - kratko, a razgibano - etapo je imel 15 sekund prednosti pred Simonom Yatesom in Pellom Bilbaom. Dovolj, da je to prednost uspel zadržati tudi na zadnjem vzponu, na katerem je ostro pospešil Simon Yates, ki je slavil etapno zmago.

"Sledi Yatesu, sledi Yatesu, sledi Yatesu. Ko smo prečkali vzpon, sem si rekel, zdaj pa ne morem več izgubiti 15 sekund. Zakaj pa ne bi še sprintal? To mi pa ni šlo ravno dobro," je razmišljanje v zaključku opisal Vine. Na zanj domači dirki Tour Down Under je nastopil prvi in takoj slavil zmago. Vine je znan po tem, da je med elito prišel prek tekmovanja na Zwiftu. Podpisal je pogodbo z Alpecin Fenixom, zdaj pa je prestopil v UAE Team Emirates. V Avstraliji je bil glavni adut ekipe.

Letos ima v načrtu nastop tudi na dirki po Italiji. Kljub uspehu pa opozarja: "Mislim, da Tour Down Under ni dirka, zaradi katere bi lahko zdaj govorili o tritedenskih dikrah. Ampak, nikoli ne veš. Sem šele na začetku priprav na novo sezono. Videli bomo, kaj se bo zgodilo na naslednjih dirkah. Žena mi vedno pravi, uživaj v trenutku. Uživaš na kolesu." Vine je dodal, da je v teh dneh zares užival: "Zabavam se v kolesatvu in dirkanju. To je bilo zabavno."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ