Jemal kokain, pil viski kot vodo in bil blizu smrti

Jemal kokain, pil viski kot vodo in bil blizu smrti
11.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Nekdanji kolesar, tudi zmagovalec dirke po Franciji Jan Ullrich je predstavil dokumentarno serijo “The Hunted”, ki govori o njegovem življenju. Predvajali jo bodo na Amazon Prime.

Jan Ullrich je v 90-ih letih veljal za naslednika največjih kolesarjev v zgodovini. Ko je spada med tiste kolesarje, ki so se borili tudi za belo majico, je obenem že dobil dirko po Franciji in bil dvakrat drugi. Kasneje je kljub številnih osebnim težavam še vedno blestel, postal je svetovni prvak v vožnji na čas, olimpijski prvak na cestni dirki, dobil je dirko po Španiji in se redno uvrščal na oder za najboljše tri na Touru.

Že med kariero pa je imel težave, po karieri pa sploh in o vsem tem naj bi govoril tudi v seriji, ki se bo predvajala na Amazaon Prime. Gre za serijo v štirih delih. Predvajali jo bodo 28. novembra, nastajala pa naj bi kar dve leti, saj se je Ullrich vrnil tudi na nekatere lokacije, kjer je doživel najlepše trenutke, pa tudi tja, kjer je prejel boleče lekcije.

"Cilj je bil skočiti v preteklosti. Da se vrnem tja, kjer sem zmagoval, pa tudi tja, kjer sem naredil napake, kar mi je pomagalo pri moji osebni rasti. Pred petimi leti sem doživel hudo nesrečo. Šlo je za življenje ali smrt. Izgubil sem skorajda vse, tudi življenje. Boril sem se in našel izhod iz tega tudi po zaslugi prijateljev, strokovanjakov in seveda družine," je med drugim Ullrich dejal na predstavitvi v Munchnu. Na predstavitvi so razkrili le delček vsega, kar naj bi pokazala serija o Ullrichu.

Nemec pravi, da je povedal in razkril vse, kar se je v njegovem času dogajalo, predvsem pa je govoril o težavah do leta 2018: "Veliko solz je bilo prelitih in veliko neprespanih noči. Doživljal sem panične napade, a zdaj ne nosim več tega bremena. Bilo bi narobe, če bi dejal, da nisem zavajal. To so bili nasprotniki, pa tudi navijači. Upam, da se bodo ob ogledu dokumentarnega filma vsi lahko postavili za trenutek v mojo kožo. Danes se počutim lažjega in s preteklostjo sem se sprijaznil." O preteklosti pa še: "Jemal sem kokain, pil viski kot vodo in bil blizu smrti."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ