Jumbo Visma na priprave v Slovenijo in na dirko v Kranj

Jumbo Visma na priprave v Slovenijo in na dirko v Kranj
12.07.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Iz moštva Jumbo Visma so sporočili, da bodo njihovi mladi kolesarji - člani razvojne ekipe - skupne priprave opravili v Sloveniji.

Jumbo Visma je v preteklosti predvsem po zaslugi Primoža Rogliča že sodelovala s Slovensko turistično organizacijo in zdaj se nizozemska ekipa vrača v Slovenijo. Pred dvema letoma je sprinterski del ekipe po odpeljani dirki po Sloveniji ostal v naši državi še nekaj dni in prav tu nadaljeval priprave na veliko dirko po Franciji.

Letos bodo v Slovenijo prišli člani razvojne ekipe, torej mladeniči, ki spadajo med mlajše člane. Ti so letos že bili v bližini, saj so uspešno nastopali na prvih dirkah v Istri. Olav Kooij je dobil dirko v Umagu in potem Poreču. Potem pa so morali vsi zaradi koronavirusa oditi domov. Zdaj prihajajo v Sloveniji. Na skupne priprave pred nadaljevanjem sezone.

"Take priprave so zelo pomembne. Že dolgo nismo bili skupaj in seveda tudi nismo nastopali na dirkah. V zadnjih mesecih so fantje ohranili pripravljenost, zdaj pa je čas za stopnjevanje forme. V naslednjih tednih bomo delali na tem, tako da bomo lahko nadaljevali s sezono," je v uradni izjavi za javnost dejal Robbert de Groot, sicer glavni mož razvojne ekipe:

"Slovenija je prava za kolesarje. Želimo opraviti predvsem veliko višinskih metrov. Lokacija nam ustreza, saj smo blizu Rogle." Po koncu priprav bodo nastopili na dirk iza VN Kranja, potem pa bodo kot mešana ekipa z World Tour ekipo odšli na dirko po Češki. Dva člana razvojne ekipe bosta konec julija nastopila tudi na dirki po Burgosu, kar pomeni, da se bosta pridružila članski različici. Najprej pa Slovenija. Naj jih torej prepiča.

Razvojna ekipa: Maurice ballerstedt, Lars Boven, Finn Fischer Black, Owen Geleijn, Michel Hessmann, Olav Kooij, Gijs Leemreize, Rick Pluimers, Archie Ryan, Axel Van der Tuuk, Mick Van Dijke, Tim Van Dijke in Hidde Van Veenedaal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ