Jumbo Visma razred zase med ekipami!

Jumbo Visma razred zase med ekipami!
07.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Ekipni kronometer na dirki po Franciji. Najboljši so bili kolesarji Jumbo Visme. Bahrain Merida s Slovencema 4.
Na dirki po Franciji so kolesarji opravili z drugo etapo. To je bil 27,6 km dolg ekipni kronometer. Ekipe so startale v nasprotnem vrstnem redu, kot so bile uvrščene v seštevku ekip po prvi etapi. V tej etapi je pred ciljem prišlo do padca in kaosa, tako da so bili ti rezultati nadvse zanimivi i presenetljivi. In tako so se kot prvi na pot po bruseljskih ulicah podali kolesarji Ineosa.

Po pričakovanjih so s progo opravili nadvse hitro. Čas 29:17 je veliko obetal. Kolesarji so morali vse do konca ostati na vročih stolih za vodilne. Najbolj so se jim približali člani moštva Deceuninck Quick Stepa. Bilo je zelo napeto in na koncu so zaostali za vsega eno sekundo.

Takrat so bili na poti samo še člani Jumbo Visme in nosilec rumene majice Mike Teunissen. Nizozemci so začeli izjemno hitro in imeli na prvem vmesnem času že dobrih deset sekund prednosti. Če so bile razlike med ostalimi ekipami majhne, pa so Nizozemci prednost samo še povečevali in na koncu so prepričljivo zmagali.

Imeli so kar 20 sekund prednosti pred Ineosom. Prepričljiva zmaga, torej. Drugi torej Ineos, tretji Deceuninck Quick Step z 21 sekundami zaostanka. Sledili so Sunweb, Katjuša Alpecin, EF Education First, CCC, Groupama in na devetem mestu Bahrain Merida s Slovencema Janom Tratnikom in Matejem Mohoričem. Predvsem Tratnik je v zaključku dolgo narekoval ritem in tudi dodal svoje.

Na koncu je Bahrain Merida zaostala za 36 sekund. Vodstvo v skupnem seštevku je Mike Teunissen še povečal. Teunissen ima zdaj deset sekund prednosti pred petimi kolegi. Sledijo Van Aert, Kruijswijk, Martin, Bennett. Potem pa s 30 sekundami zaostanka serija moštva Ineosa: Moscon, Bernal, Thomas in Van Baarle. Jan Tratnik je 43., Matej Mohorič pa 47.
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ