Junak "Slovenije" spet vse stavi na Tour

Junak "Slovenije" spet vse stavi na Tour
11.12.2017 AVTOR: D. Z.
Rafal Majka, letošnji zmagovalec dirke po Sloveniji bo spet poskusil. Po ponesrečenem poskusu bo spet vse stavil na Tour de France.

“Pri ekipi so me obvestili, da bom kapetan na Touru. Rad bi se izognil vsej nesreči, ” je priznal Rafal Majka. Ekipa Bora Hansgrohe se je javnosti pred sezono 2018 že predstavila.

Kolesarji so že pokazali nove drese. Zdaj je Majka predstavil še cilje. Vrnil se bo na Tour. Letos je bil pred deveto etapo na desetem mestu v skupnem seštevku, potem pa je grdo padel in Toura je bilo zanj konec. “Letos sem bil zelo dobro pripravljen. Ne rečem, da bi se lahko boril za zmago, vendar pa zagotovo za najboljšo peterico, ” je povedal Majka.

Poljak je tik pred Tourom dobil dirko po Sloveniji. V preteklosti je dirko po Italiji že končal na petem, šestem in sedmem mestu. Leta 2015 je dirko po Španiji končal na tretjem mestu. Na dirki po Franciji je bil dvakrat najboljši v boju za pikčasto majico, dobil pa je že tri gorske etape. Lani je na olimpijskih igrah v Riu osvojil bronasto medaljo na cestni preizkušnji. Zdaj ga spet čaka Tour:

“Zagotovo bo do selekcije prišlo v etapi s tlakovanimi odseki. Vendar pa imamo zelo močno ekipo, tako da bi moralo biti vse v redu. Po dirki Tirreno-Adriatico si bom ogledal tlakovane odseke. Tam bomo trening opravili s celotno ekipo. To so nam obljubili, saj bo Peter Sagan to etapo zagotovo želel dobiti, tako da bom moral biti v ospredju. ” Kaj pa po Touru? “Videli bomo, kako se bom počutil pred Vuelto. Razmišljam pa tudi o svetovnem prvenstvu, saj bo trasa zelo zahtevna. Kljub vsemu pa ne svetovno prvenstvo ne Vuelta nista moj cilj. Najprej je tu Tour. Potem pa bomo videli, ” je še pojasnil Majka.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ