Kaj sta po zgodovinskem uspehu za Slovenijo povedala junaka?

Kaj sta po zgodovinskem uspehu za Slovenijo povedala junaka?
06.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj sta po veličastni vožnji v 13. etapi dirke po Španiji povedala Tadej Pogačar in Primož Roglič? V nadaljevanju!

13. etapo na dirki po Španiji je dobil Tadej Pogačar pred Primožem Rogličem. Roglič je še povečal prednost v skupnem seštevku, Pogačar pa se je povzpel na tretje mesto. Med njima je samo izkušeni Alejandro Valverde. Kaj sta junaka povedala po etapi?

Tadej Pogačar (etapni zmagovalec, nosilec bele majice in 3. v skupnem seštevku):
Ne morem verjeti. To je že moja druga etapna zmaga. In to na zame prvi tritedenski dirki. Sem zelo vesel. Tako vesel, da tega ne morem niti opisati. Na začetku nisem vedel, da se bom na zadnjem klancu tako dobro počutil. Želel sem zgolj preživeti dan in izgubiti čim manj časa. Na koncu je bil to zame izjemen dan. Ko sem prek radijske postaje slišal, da nama z Rogličem nihče ne sledi, sem spoznal, da imam novo lepo priložnost. Težko se je peljati z Rogličem, saj je zelo močan, tako da sem zadovoljen s tem, kar mi je danes uspelo. Mislim, da Vuelte ne morem dobiti, saj je Primož trdno v rdeči majici. To je moja prva tritedenska dirka in ne vem, kako bom reagiral v nadaljevanju. Prva dva tedna sta bila zame popolna. Upam, da bom lahko tako tudi nadaljeval. V Madridu želim biti na odru v beli majici ob Primožu. Morda celo med prvimi tremi ali petimi v skupnem seštevku. Menim, da je to mogoče. Naredil bom vse in upam, da ne bom imel slabega dne.

Primož Roglič (2. mesto v 13. etapi, nosilec rdeče in zelene majice):
To je bil hud boj in lep dan za slovensko kolesarstvo. Nisem pričakoval, da bom lahko naredil tako razliko. Pričakoval sem velik boj. To je bil zahteven vzpon, ki mi je prinesel dober rezultat. Tako čas kot psihološka prednost sta pomembni. Čas pa je tisto, kar v kolesarstvu šteje. Lepo je povečati prednost v skupnem seštevku. To, da sva bila s Tadejem v ospredju je velik dan za slovensko kolesarstvo. Dali smo vse od sebe vse do cilja. Tadej je seveda zelo nadarjen kolesar z lepo prihodnostjo. Tudi on je pridobil nekaj časa v skupnem seštevku in je zdaj na odru. Sva dobra prijatelja, je prijazen fant in tekmec.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ