Kdo bo na dirki po Sloveniji?

Kdo bo na dirki po Sloveniji?
07.06.2018 AVTOR: DZ

25. dirka po Sloveniji bo imela najboljšo kolesarsko zasedbo do zdaj. Katere ekipe pa so do zdaj že potrdile sedmerico svojih kolesarjev?

Roglič, Kittel, Cavendish, Groenewegen, Ewan, Majka, Fomrolo, Modolo … številni zvezdniki se bodo pojavili na startu dirke po Sloveniji. Veliko imen so s strani organizatorja že potrdili. Kaj pa ekipe? Zaenkrat so to storile štiri ekipe. LottoNL Jumbo bo veliko računal na Primoža Rogliča, že zmagovalca te dirke. Pridružili se mu bodo še sprinter Dylan Groenewegen, Pascal Eenkhoorn, Amund Grondahl Jansen, Paul Martens, Timo Roosen in Lars Boom.

Katjuša Alpecin je uradno potrdila, da bodo Marcelu Kittlu pomagali Alex Dowsett, Jose Goncalves, Marco Haller, Marco Mathis, Nils Politt in Rock Zabel. Največje ime sprintov že vrsto let Mark Cavendish bo kot član Dimension Date računal na Igorja Antona, Natnaela Berhaneja, Marka Renshawa, Johanna Van Zyla, Jaca Venterja in Bernharda Eisla. Tu je Mitchelton Scott. Luka Mezgec se vrača s prvim sprinterjem Calebom Ewanom. Ob njiju bodo še Jack Bauer, Mathew Hayman, Daryl Impey, Christopher Juul Jensen in Matteo Trentin. Na startu bo pet kolesrjev, ki so dirko že dobili.

Poleg že omenjenih Primoža Rogliča in Rafala Majke še Jani Brajkovič, Jure Golčer in Radoslav Rogina. Kdo pa bi še lahko prišel? Morda še kdo izmed velikih zvezdnikov? Seveda so to zgolj ugibanja. A Rigoberto Uran trenutno ne nastopa na dirki Criterium du Dauphine, niti ga ni na startni listi za dirko po Švici. Pred branjenjem drugega mesta na dirki po Franciji pa bo zagotovo iskal tekmovalni ritem. Pri Bori Hansgrohe so med prijavljene uvrstili tudi Davideja Formola, desetega z dirke po Italiji. Bahrain Merida bo bogata tudi s slovenskimi kolesarji. Jan Tratnik in Marko Kump bosta nastopila za CCC Sprandi Polkowice. Tu je lani najboljši Slovenec na domači dirki Tadej Pogačar … Obeta se izjemna dirka po Sloveniji.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ