Ko te ob nepravem času ustavi koronavirus

Ko te ob nepravem času ustavi koronavirus
15.02.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

O tem, da je moral Peter Sagan ostati na Kanarskih otokih in v karanteni zaradi pozitivnega izvida na novi koronavirus. In zdaj se stvari zapletajo ...

Peter Sagan, brat Juraj in Erik Baška so se mudili na pripravah na Gran Canariji. Pred vrnitvijo domov pa so morali opraviti še testiranje ne novi koronavirusu. Rezultati so bili pozitivni, tako da so morali ostati v karanteni.





Zdaj je tudi ta čas minil, kolesarji pa so ostali na otoku. A po pričakovanjih je moral Peter Sagan odpovedati nastop na prvih dveh dirkah - po več letih se je želel vrniti na enodnevni dirki Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne. Dirki sta že konec tega meseca, tako da je upanja za nastop tam konec.

Spletni portal tuttobiciweb.it piše, da bodo morali kolesarji po prihodu še na dodatne zdravniške preiskave, ki jih bodo izvedli v okviru moštva Bora-Hansgrohe. Glavni zdravnik ekipe je izpostavil, da želi najprej preveriti, če je imel koronavirus kakršenkoli vpliv na pljuča ali srca treh kolesarjev.





Tako je program dirk za te kolesarje še velika neznanka. Glede na zapis italijanske spletne strani je ogrožen celo nastop Petra Sagana na veliki uvodni klasiki Milano-Sanremo, ki bo na sporedu 20. marca. Tako smo znova dobili dokaz, kako lahko koronavirus mnogim pokvari velike načrte.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ