Kocjan vzbuja pozornost tujih medijev

Kocjan vzbuja pozornost tujih medijev
06.11.2012 AVTOR: D. Z.
O Juretu Kocjanu in Robertu Vrečerju in njunem zgodovinskem prestopu v Euskaltel Euskadi smo že pisali. A za Slovenca se zanimajo tudi tuji mediji ...

Na spletnem portalu velonation.com in biciciclismo.com sta bila objavljena članka o Juretu Kocjanu. Na velonation.com govorijo o tem, da je Kocjan postal eden izmed novih pridobitev Euskaltela, ki sicer ne prihajajo iz Baskije, vendar so se morali pri moštvu prilagoditi, če so hoteli pridobiti Pro Team licenco. Tako so morali pripeljati tujce, ki so osvojili dovolj točk.

"To je izjemna priložnost. Imel sem več možnosti. Konec leta 2011 sem imel ponudbe tudi iz Pro Tour ekipe, vendar sem se v ekipi Team Type 1 dobro počutil in tako sem hotel ostati še eno leto," je dejal Kocjan. Dodal pa je še, da je zdaj čas, da stopi korak naprej: "Mislim, da je to ekipa, kjer bom lahko razvil moj potencial, še posebej na dirkah, ki so mi všeč."

Pri tem je Kocjan opisal, da so mu najbolj všeč klasike in da pri vožnji na krajše vzpone nima težave: "Nisem čisti sprinter, tako da v pravem sprintu težko zmagam. Če pa je sprint v rahel vzpon, potem se z veseljem pomerim za zmago. To so meni najljubši zaključki." V članku na velonation.com so še omenili, da Kocjan prihaja iz Slovenije, kjer imamo številne vrhunske kolesarje. Omenili so Brajkoviča, Božiča, Špilaka, Korena in Boleta.

Ob tem so opomnili, da se mu bo pri Euskaltelu pridružil še Robert Vrečer, da bo v Saxo Bank TInkoff odšel Marko Kump in da bo Luka Mezgec okrepil Argos Shimano. "Kolesarstvo v Sloveniji se hitro izboljšuje. Trenutno postaja vse bolj popularno tudi med ljudmi. Imamo samo dve ali tri kontinentalne ekipe, a veliko število kolesarjev, tudi mladih talentov. Mislim, da bomo v prihodnosti še boljše opremljeni. Sem zelo optimističen," je še dejal Kocjan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ