Kocjan: Nihče ne more napovedati, kaj se lahko zgodi!

Kocjan: Nihče ne more napovedati, kaj se lahko zgodi!
22.09.2012 AVTOR: D. Z.
Jure Kocjan bo slovensko člansko reprezentanco na svetovnih prvenstvih zastopal že tretjič. Izkušnje, ki si jih je v prejšnjih dveh nastopih mu bodo zato prišle še kako prav.
"Te izkušnje se vsako leto še kako poznajo. Sploh v zaključku dirke so zelo pomembne. Glede prehrane, taktike, da se oziraš na druge ekipe. Tako, da mislim, da vsako leto je nekoliko lažje, čeprav je še vedno težko," je v petek zjutraj, na brniškem letališču, tik pred odhodom v Bruselj in nato v Valkenburg, povedal Jure Kocjan.

Za njim je kateastrofalno slab prvi del sezone, ko je aprila v Belgiji padel in si hudo poškodoval nogo. Vendar se je pobral in avgusta že zmagoval na francoskih preizkušnjah prve kategorije. Zdaj se zdi, da je že zares dobro pripravljen: "Upam na to. Verjamem, da je vsak od nas naredil vse kar je lahko, da je prišel čim boljše pripravljen. Kaj pa bo to pomenilo, bodo v nedeljo pokazali tudi naši tekmeci."

Prav tista nedeljska preizkušnja članske konkurence buri duhove. Mnogi se sprašujejo, kako se bo razpletla? Bo zmagovalca določil ciljni sprint večje/manjše skupine? Bo v ospredju prišel samo en kolesar? Se bodo kolesarji med sabo povsem razbili? Bo kateri izmed sedmih Slovencev lahko sledil najboljšim? ...

"Od tega razpleta se je veliko govorilo, vendar nihče ne zna napovedati, ka se lahko zgodi," je poudaril Kocjan in se spomnil daljnega leta 1998, ko je prav Valkenburg gostil svetovno prvenstvo. Na identičnem krogu se je zmage po samostojni vožnji v zadnjem krogu veselil Oskar Camenzind: "V zadnjem krogu je v ospredju ostalo samo sedem kolesarjev. Od tega sama velika imena, tako da dirko bo zagotovo zelo težka, čeprav se na prvi pogled ne zdi tako zahtevna. Vem, da bo težko, zato menim, da nekega sprinta večje skupine na koncu ne bomo videli."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ