Kolesar na Giru v nezavesti, kriv helikopter?

Kolesar na Giru v nezavesti, kriv helikopter?
06.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Med četrto etapo dirke po Italiji je prišlo do neljubega dogodka. Osemsto metrov pred ciljem je prišlo do hudega padca. Žrtev pa Luca Wackermann.

Ne samo napet sprint in skorajda “neodločen” izid med prvimi tremi sprinterji. V četrti etapi smo kmalu po vstopu v zadnji kilometer videli tudi hud padec. Osemsto metrov pred ciljem sta zaradi “premikajočih” ograj padla Etienne Van Empel in Luca Wackermann.

Oba sta člana prokontinentalne ekipe Vini Zabu KTM. Van Empel se je pobral in prišel do cilja, Wackermann pa je obležal in izgubil zavest. Prepeljali so ga v bolnišnico v Messino, kasneje pa so sporočili, da je doživel pretres in poškodbe glave. Poškodovan ima tudi nos.

Predvsem pa je utrpel številne poškodbe obraza. "Wackermann bo noč preživel v bolnišnici in tako ostal na opazovanju. Tako ne bo mogel doživeti teh rožnatih sanj," so med drugim sporočili iz ekipe.

Je pa po dirki v studiu RAI glavni menedžer ekipe Angelo Citracca izpostavil, da naj bi ograje premikal veter, ki ga je ustvaril helikopter italijanske televizije, ki je letel prenizko:

"Helikopter je zaradi snemanja letel prenizko. Tako je premaknil ograje, ki so končale sredi ceste, kolesarji pa se jim niso mogli izogniti." Oglasil se je tudi športni direktor ekipe Francesco Frassi, ki je sprva poudaril, da so pri Wackermannu izključili resnejše poškodbe.

Wackermann se je namreč prebudil v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico: "Povedali so nam, da so se ograje nenadoma začele premikati. Ne vemo natančno, zakaj. Ali je bilo zato, ker je helikopter letel tako nizko, ali pa se je veter okrepil."

Organizatorji so že izpostavili, da so bile ograje privezane med seboj, tako kot velevajo pravila. Sicer pa je Luca Wackermann v drugi etapi do Agrigenta zasedel peto mesto, zdaj bodo pri ekipi še veliko več stavili na Giovannija Viscontija, ki je že bil drugi v etapi do Etne.




Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ