Kolesarke BTC-ja uspešne na državnih prvenstvih, poraz Vosove

Kolesarke BTC-ja uspešne na državnih prvenstvih, poraz Vosove
02.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
V senci moških državnih prvenstev so se za majice državnih prvakinj pomerile tudi kolesarke, članice ekipe BTC City Ljubljana pa so bile zelo uspešne.
Začnimo v Sloveniji. Prepričljivo najboljša je bila zopet Polona Batagelj, ki je osvojila naslov državne prvakinje tako v kronometru, kot na cestni dirki in potrdila, da ji v Sloveniji ni para.

Uspešna je bila tudi letos najboljša kolesarka ekipe BTC, ki je na močnem poljskem državnem prvenstvu osvojila naslov prvakinje v vožnji na čas, na cestni dirki pa je zasedla zelo dobro 6. mesto.

Na hrvaškem so izvedli tako cestno dirko kot kronometer, dvojno krono pa je prepričljivo osvojila Mia Radotić. V vožnji na čas je za kar 3 minute in 45 sekund ugnala drugouvrščeno Wando Svrakić, na cestni dirki pa za slabi dve minuti Antonelo Ferenčič.  

Tudi Martina Ritter je v Avstriji postala državna prvakinja v kronometru, na cestni dirki pa je zasedla tretje mesto. Slavila je Jacqueline Hahn, kolesarka Bigla Cycling Teama. Na Švedskem je dvojno krono osvojila letos izjemno razpoložena kolesarka ekipe Orica – AIS Emma Johansson, ki je tudi trenutno vodilna v ženskem svetovnem pokalu.

Izpostavimo popolno prevlado ekipe Rabobank-Liv na nizozemskem prvenstvu, saj so na cestni dirki njihove kolesarke osvojile prva štiri mesta, dres v nizozemskih barvah pa bo v prihodnji sezoni nosila Iris Slappendel. Marianne Vos, najboljša kolesarka zadnjih let in olimpijska prvakinja, je s 26 sekundami zaostanka osvojila le tretje mesto.

Večina najboljših kolesark bo nastope v letošnji sezoni nadaljevala na ženskem Giru, ki bo trajal od 4. do 13 julija in na katerem bodo nastopile tudi članice ekipe BTC City Ljubljana.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ