Končno dan za van Aerta? Morda za ubežnike?

Končno dan za van Aerta? Morda za ubežnike?
08.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Osma etapa bo nekakšno stopnjevanje ritma pred mitskim Puy de Domom, osamelcem v Centralnem masivu. A tudi današnji zaključek ne bo brez pasti za kolesarje, ki ciljajo na rumeno majico.

Puy de Domu si več lahko preberete tukaj, a še preden zavije karavana na ta slavni ognjenik, je pred njimi etapa od Libourna do Limogesa.

Dolga bo 201 kilometer in bo med daljšimi na letošnji dirki po Franciji, gre pa za klasično tranzicijsko etapo, v kateri bo dirka potovala proti Centralnemu masivu, ki bo gostil nedeljski spektakel. Prva polovica etape bo precej enostavna, najbrž pa bo šla danes v beg večja skupina kolesarjev, saj obstaja možnost, da bi tokrat pobeg šel do konca.



Če bo temu res tako, je odvisno predvsem od šprinterskih ekip. Razgiban zaključek s kratkimi vzponi je pisan na kožo Woutu van Aertu, ki bi si zelo želel še v prvem tednu priti do etapne zmage in si zagotoviti, da bo njegov letošnji Tour označen kot uspešen, ne glede na nadaljevanje. Vzponi niso pretežki, zato bi čez njih lahko prišel tudi Jasper Philipsen, če ritem ne bo peklenski.

Prav to sta kolesarja, ki jima stavnice predpisujejo največje možnosti za zmago. Tudi če se bo van Aert znebil Philipsena, pa ga bo po vsej verjetnosti čakal dvoboj z večnim tekmecem Mathieujem van der Poelom. Svojo računico ima tudi Biniam Ghirmay, ki je iz dneva v dan hitrejši ...

In kaj je o etapi včeraj povedal Tadej Pogačar? "Jutri nas čaka še lažji dan, potem pa samo en klanec. Zaključni vzpon. Po moje bo kar letelo. Vzdušje v ekipi je zelo dobro. Seveda imamo dobre možnosti za dober skupni seštevek, vendar pa je do Pariza še dolga pot. Moral bom imeti take noge, kot sem jih imel včeraj."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ