Konec sage - Premier Tech je tudi uradno partner Israela

Konec sage - Premier Tech je tudi uradno partner Israela
06.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Israel Premier Tech

Po več kot pol leta trajajočih pogajanjih z različnimi ekipami je Premier Tech vendarle našel naslednji »dom« v kolesarski karavani. Postali so sponzor ekipe Sylvana Adamsa, ki se bo v naslednji sezoni imenovala Israel - Premier Tech.

O razhodu Premier Techa z Astano, pa tudi o neuspešnih dogovarjanjih z BikeExchangom smo že pisali. Že oktobra se je zdelo dokaj sigurno, da bo Jean Belanger, vodja Premier Techa, našel dogovor s Sylvanom Adamsom za sponzoriranje njegove ekipe, bil je tudi že na pripravljalnem kampu ekipe, a so nato govorice vendarle potihnile.

Pred novim letom so iz tabora izraelske ekipe prihajale neuradne informacije, da naj bi Premier Tech postal sponzor v prvi polovici naslednje sezone, pred Tourom, a so zdaj pospešili zadeve in pri UCI-ju tudi že opravili registracijske postopke. Ovir ni več, ekipa se bo naslednje leto imenovala Israel - Premier Tech, znan je tudi že dizajn njihovega dresa.

»V ekipi združujemo veliko izraelskih in kanadskih kolesarjev, kar sta tudi moji dve nacionalnosti. Sodelovanje s Premier Techom je bilo logični naslednji korak, z Jeanom Belangerjem sva se hitro ujela, poznava se že dolgo časa in ni bila skrivnost, da sem iskal partnerja, ki bi bil v imenu ekipe. Zelo vesel sem, da bo to Premier Tech, skupaj verjamem, da bomo še močnejši,« je bil ob podpisu zadovoljen Sylvan Adams.

Prihajata še Fuglsang in Houle, glavna okrepitev je Nizzolo

V ekipo sta po zaslugi Premier Techa prišla še Jakob Fuglsang in Hugo Houle, v istem dresu bo tako dirkalo kar pet od šestih Kanadčanov v svetovni seriji. Za naslednjo sezono je velika okrepitev tudi Giacomo Nizzolo, ki bo prevzel vlogo prvega šprinterja, v pokoj pa sta odšla Daniel Martin in Andre Greipel.

»Pred nami je zanimivo in razburljivo leto. Za cilj smo si zadali, da vsako leto napredujemo, po dveh zelo solidnih sezonah v svetovni seriji verjamem, da smo pripravljeni še na naslednji velik korak naprej, saj smo dodali nekaj zelo močnih imen v našo zasedbo. V prvi sezoni kot Israel - Premier Tech bomo zagotovo opozorili nase,« pravi generalni menedžer ekipe Kjel Carllstrom.

Uspešnost sezone bo v veliki meri odvisna tudi od tega, kako konkurenčno bo v letu 2022 lahko izgledal Chris Froome. Sylvan Adams in njegovi novi kanadski partnerji upajo, da precej bolj kot letos.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ