Kristijan Koren razkriva: Pomagal Contadorju in v pričakovanju Slovenije

Kristijan Koren razkriva: Pomagal Contadorju in v pričakovanju Slovenije
18.06.2014 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren je že prispel v Ljubljano, kjer bo skupaj z ekipo počakal na začetek dirke po Sloveniji. Na to dirko se vrača po lanski odsotnosti. Želi med deseterico.
Kristijan Koren se je že vrnil z dirke Criterium du Dauphine, ki se je končala v nedeljo. Na njej se je izkazal z dvema pobegoma. "Sprva sem mislil, da bom lahko na polno dirkal zgolj prve tri dni, in da bom potem lahko nekoliko lažje dirkal pred dirko po Sloveniji. Potem pa je bila praktično vsak dan prava borba že od začetka vsake etape, še preden se je sestavila prava ubežna skupina," je pojasnil Koren.

Za dodatno "mučenje" je poskrbel še Alessandro De Marchi, ki je oblekel majico za najboljšega na gorskih ciljih in jo tudi po zaslugi klubskih kolegov uspel obdržati vse do cilja na Courchevelu. Zbral je 112 točk in prepričljivo zmagal. "Z majico se je taktika spremenila. Tudi v zadnji etapi sem šel zraven. Že na sestanku mi je bilo rečeno, da naj pazim na Westro, ki je bil najbolj nevaren. Naloga je bila, da poberem kakšno točko, potem pa je Westra tako ali tako popustil."

In prav v tej etapi do Courchevela so številni opazili, kako je nekaj časa narekoval ritem in s tem pomagal Albertu Contadorju, ki je poskušal ujeti ubežnike. "Bilo mi je vseeno, ali bom deseti ali 20. To ni tako pomembno. Tako sem šel v svojem ritmu in obenem pomagal Contadorju, kolikor sem le lahko. Ko sem se umaknil, je mimo pripeljal Bjarne Riis in se mi tudi zahvalil," je še razkril Koren.

In prav zato, ker je ves teden nepričakovano dirkal 'na polno', ne ve, kako dobro se je lahko v zadnjih treh dneh uspel spočiti. "Bom videli. Dauphine sem končal v dobri formi. Noga je prava, kako dober sem, pa bo jasno že na kronometru. Sicer ne vem natančno, kdo je prišel na dirko, saj startne liste nisem videl. Mi je pa jasno, da bodo tu dobri kolesarji, saj je dirka vsako leto dobro organizirana. Vsaka ekipa pa pripelje vsaj po dva kolesarja, ki se bosta lahko borila za visoka mesta v skupnem seštevku."

Koren je še dodal, da upa, da bodo lahko že v petek v sprint pripeljali Elio Vivianija, pa čeprav se bodo morali sprinterji krepko potruditi, če bodo želeli v ospredju premagati zahteven vzpon na Strmo Reber. Vrh tega vzpona je 38 kilometrov pred ciljem v Kočevju. Koren bi rad dobro odpeljal že kronometer, pa čeprav časa za trening s posebnim kolesom ni imel.

Še pred odhodom na Criterium du Dauphine je uspel opraviti zgolj nekaj lažjih treningov. Ravno toliko, da se je privadil na drugačen položaj. Uvodni kronometer v Franciji pa je končal na 27. mestu. In še pričakovanja pred dirko po Sloveniji: "Če bom med deseterico, bom vesel."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ