Kristijan Koren razkriva: V iskanju novega pobega

Kristijan Koren razkriva: V iskanju novega pobega
22.07.2015 AVTOR: D. Z.
Ob prostem dnevu na dirki po Franciji je opravil dve uri dolg trening, ostalo pa si je vendarle privoščil tisti pravi počitek.

“Prost dan je pomemben predvsem za glavo, da si nekoliko spočiješ. Tudi tisti dve uri treninga sta bolj temu namenjeni, ” nam je sporočil Kristijan Koren, ki je na letošnjem Touru očitno zelo dobro pripravljen. Prvo pravo krizo je občutil šele v ponedeljkovi etapi: “Med večjo skupino ubežnikov nismo imeli nobenega kolesarja, vendar pa sem že na startu vedel, da imam zelo težke noge in kmalu sem ugotovil, da to ne bo moj dan. Zato sem poskusil zgolj priti do cilja, saj sem vedel, da me potem čaka daljši počitek s prostim dnevom. Potem pa s polnim ‘gasom ’ naprej.

Že v 14. etapi, v kateri je bil vse do štirih kilometrov pred ciljem v begu, je bilo jasno, da ima bolj proste roke kot na začetku Toura. In tudi v tretjem tednu jih bo vsekakor imel. Težava je le, da so zdaj večinoma prave alpske etape s številnimi zahtevnimi prelazi. “Že v sredo bo prišlo do pravega bega, a je na koncu veliko klanca, potem je tu še četrtkova etapa. Prvi šest kilometrov dolg klanec, ki bo takoj po startu smo si že ogledali. Bo kar zanimivo, ” je še dejal Koren.

Ponedeljkova kriza je očitno že za njim, saj je potrdil, da se je že ob dveurni vožnji, pa tudi po masaži dobro počutil. In, kaj mu je do zdaj najbolj ostalo v spominu? “Zagotovo tista 14. etapa, ko sem bežal. Tudi etapa po tlakovcih je bila posebna. Za vse ostale pa moram kar dobro premisliti, kje smo startali, ker vse poteka zares hitro. Morda tudi zato, ker se po etapah pozno vračamo v hotele, pozno se masiramo in večerjamo. Zjutraj ob osmih pa že gremo naprej.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ