Kristijan Koren razkriva: Vendarle dočakal črno barvo

Kristijan Koren razkriva: Vendarle dočakal črno barvo
14.01.2015 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren se v teh dneh mudi na višinskih pripravah na Teidu, a se nam je vseeno oglasil in odgovoril na nekaj vprašanj.

Kolesarji, ki želijo pravo formo doseči na enodnevnih klasikah so v tem času že zelo aktivni. To velja tudi za Kristijana Korena, ki se z delom ekipe Cannondale Garmin mudi na višinskih pripravah na Teidu na Tenerifih. Glavni cilji so za Korena jasni. Spet želi najboljšo formo doseči na dirki po Flandriji, predvsem pa teden kasneje na klasiki Pariz-Roubaix. Zato mu bodo tudi te priprave prišle še kako prav.

»Za višinske priprave smo se odločili na novembrskih skupnih pripravah. Pogovarjali smo se, da bi bilo dobro, če bi na višino šli nekje med sedmim in 25. januarjem. Torej tik pred dirko na Majorki. To je praktično edini termin, ko imam čas za življenje nad dva tisoč metri nadmorske višine, « je razkril Kristijan Koren. Na pripravah ni sam. Ob enem trenerju in maserju je še pet kolesarjev. To so Marangoni, Bettiol, Formolo in Ruben Zepunkte.

»Tu smo zaenkrat še sami. Kolesarjev iz drugih ekip še ni, vendar pa naj bi 20. januarja sem prišla tudi Contador in Basso. So pa nekateri kolesarji iz drugih ekip v dolini, ob morju. Videli smo kolesarje Yellow flua, pa tudi Popoviča in nekatere druge, « je še razkril Koren, ki bo na Kanarskih otokih vse do 21. januarja. Sicer pa je trening na tako veliki nadmorski višini drugačen. Še kako morajo biti pozorni, da ne bi pri intenzivnosti pretiravali:

»Trenira se na nizkih pulzih. Prve štiri dni smo naredili vsega po tri ure na dan, saj smo se morali privaditi na višino. Ko prekolesariš mejo 1800 metrov se ti srčni utrip avtomatsko poveča za približno deset udarcev na minuto. Tja do 1500 metrov nadmorske višine se še lahko trenira in opravlja intervale. Potem pa sledi lažja vožnja do hotela. « Obenem je dodal, da bodo naslednje priprave že kaj kmalu. Krstna dirka zanj v tej sezoni bo na Majorki in prav tam bo opravil nove priprave, ki bodo trajale vse do 14. februarja.

Po Majorki pa sledi dirka po Algarvu, Pariz-Nica in že bodo tu klasike. A o tem bomo še pisali. Korena smo vprašali, kaj si misli o novih dresih moštva, za katerega vozi in razkril je, da so mu všeč: »Vendarle sem dočakal črno barvo, saj smo se že dve leti nekako pogajali, da bi bil že čas, da bi jo bilo več na dresih. « Kristijan Koren nam je poslal tudi nekaj fotografij z višinskih priprav, pa tudi tiste, ki so nastale ob pomerjanju novih dresov na prvih pripravah, ki jih do predstavitve ekipe ni smel pokazati.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ