Kristijan Koren razkriva: Žal mi je, da ne morem v Šenčur

Kristijan Koren razkriva: Žal mi je, da ne morem v Šenčur
30.11.2017 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren je nastopil na treh ciklokrosih v tej sezoni in veselil se je tudi naslednjega za državno prvenstvo, a ga v Šenčurju ne bo.

Kristijan Koren je pred novo sezono očitno uvedel nekaj sprememb. Zamenjal je ekipo, prvič od prestopa med elito ne bo več vozil koles Cannondale.

Poleg tega je v času priprav na novo sezono nastopil tudi na treh od štirih dirk za slovenski pokal v ciklokrosu. Želel si je nastopiti tudi na državnem prvenstvu v Šenčurju, a ima žal drugačne obveznosti. “Z ekipo imamo vsi zdravniški pregled v Torinu. Tam bo vseh 28 kolesarjev. Sam nisem pričakoval, da bo to prav to soboto, še posebej zato, ker sem v glavi ves čas že imel to dirko, ” je razkril v prihodnji sezoni član Bahraina Meride:

“Škoda, ker sem Kerkezu že obljubil, da bom, tako kot lani in predlani tudi letos prišel. Verjamem, da bo proga in vse ostalo pripravljeno tako, kot je treba. ” Predvsem pa ga je ciklokros očitno navdušil. V prejšnjih dveh letih je nastopil samo na ciklokrosu v Šenčurju. Letos pa je vse skupaj vzel nekoliko bolj resno: “Letos s ciklokrosom ne bom več dirkal, saj me zaradi odhoda na priprave ne bo niti v Orehovlje. Je bil pa v Vipavi zaradi dežja in blata tisti pravi ciklokros. Tudi pri nas se vse razvija. Vedno več je prijavljenih na startu, tudi sponzorji se pojavljajo. Vse več je pravih koles. Zame je dober občutek, saj cesto zamenjaš za drugačne terene. Da nisi vedno na specialki. Morda bo prišlo prav tudi na kakšnih višinskih pripravah nekje na polovici sezone. Tu je glava bolj sproščena, tudi telo dela celo. Dobiš motoriko, ki jo v teh mesecih počitka hitro izgubiš. To so malenkosti, ki mi bodo pomagale v naši sezoni.

Vse pa je vseeno osredotočeno v novo sezono, z novo ekipo, pa z že poznanim kapetanom. Z Vincenzom Nibalijem sta namreč že sodelovala. “Novembra sem začel z lahkimi treningi. Sicer pa sem že ves čas aktiven. Veliko sem hodil v hribe. Tudi po trikrat na teden po dobro uro hoje samo v hrib. Večkrat sem tekel, pa se vozil z gorskim kolesom. Novembra pa sem začel nekoliko bolj resno trenirati po novem programu. ” Kaj pa dirke? Zaenkrat programa še nima natančno določenega, je pa okviren. Sezono naj bi začel na toplem. Torej, februarja v Omanu. Nadaljeval naj bi v Dubaju. Prva etapna preizkušnja bo Pariz-Nica, potem pa se vrača na enodnevne klasike vse do dirke Amstel Gold Race. Po odpeljani dirki po Hrvaški bo sledil krajši premor in priprave na visoki nadmorski višini. Očitno spet vse usmerjeno v Tour de France.

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ