Kristjan Fajt med najboljšimi v Katarju

Kristjan Fajt med najboljšimi v Katarju
06.12.2013 AVTOR: D. Z.
Kristjan Fajt je v tretji etapi dirke Tour of Al Zubarah osvojil peto mesto in je peti tudi v skupnem seštevku.

Tretja etapa
Tretja etapa na dirki Tour of Al Zubarah je bila dolga 128 kilometrov. Tudi tokrat so se kolesarji borili z močnim vetrom, ki je poskrbel za največjo selekcijo.

V zaključku je imel še drugič zapored največ moči Yousif Mohamed Mirza. Drugi je bil Roman Van Uden, tretji pa Martin Weiss.

Poročilo z druge etape
Start druge etape je gostil Barzan Towers, cilj pa pristanišče Al Zubarah. Kolesarji novomeške ekipe so bili zelo napadalni.

V prvem delu dirke je bil najbolj aktiven Klemen Štimulak, ki je bil član trojice ubežnikov. V drugi polovici dirke pa je svoje opravil tudi močan veter in tako je glavnina razpadla.

V zaključku je sprinter Aljaž Hočevar popustil, med najboljšimi pa je ostal samo še Kristjan Fajt, ki je zasedel četrto mesto.

Zmagal je Yousif Mohamed Mirza. Hočevar je bil osmi, na cilj je prišel s skupino, ki je za prvo peterico zaostala za 18 sekund. Ostali so zaostali za več kot minuto in pol.

»Neverjetno težka dirka. Nisem pričakoval, da bo šlo vseskozi tako na nož. V ekipi nismo najbolj zadovoljni s končnim razpletov vendar smo še vedno v igri za zmago. Danes žal nisem mogel iztržiti več kot četrto mesto, « je dejal Kristjan Fajt. Do konca sta še dve etapi.


Skupni vrstni red po treh dneh
Po treh dneh dirkanja vodi Yousif Mohamed Mirza, ki je pred zasledovalci še povečal prednost. Avstrijec Martin Weiss na drugem mestu ima 17 sekund zaostanka, tretji Uzbekisstanec Vladimir Tujčev zaostaja za 21 sekund. Kristjan Fajt je peti in zaostaja za 25 sekund. Aljaž Hočevar je z 42 sekundami zaostanka sedmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ