Kristjan Koren pred odhodom v Belgijo: "Vse za Sagana!"

Kristjan Koren pred odhodom v Belgijo: "Vse za Sagana!"
21.03.2013 AVTOR: D. Z.
Zdaj se začenja zares. Uvod v nekakšno serijo enodnevnih belgijskih klasik je odlično uspel Borutu Božiču ta serija se nadaljuje s petkovo preizkušnjo E3 Harelbeke.

VEČ V REVIJI BICIKEL: Sicer pa si lahko več o enodnevnih klasičnih dirkah - predvsem o petih najznamenitejših - preberete tudi v zadnji številki revije Bicikel. Tam smo se podrobneje poglobili v dirke Milano-Sanremo, dirko po Flandriji, Pariz-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege in dirko po Lombardiji. Vabljeni k branju!

Borut Božič bo eden izmed petih Slovencev, ki bodo na startu te dirke. Z drugim mestom na dirki Dwars Door Vlaanderen ima tudi razlog za optimizem, a ob njem bodo startali še Luka Mezgec, Marko Kump, Grega Bole in Kristjan Koren. Božič, Mezgec in povratnik po poškodbi Kump so v Belgiji že nastopili na prej omenjeni dirki, medtem ko sta se jim bosta v petek pridružila še Bole in Koren. Slednji je bil že na začetku sezone jasen, da si želi najboljšo formo doseči prav na teh dirkah.

»Zdaj se je začela za serija dirk in mi ostanemo v Belgiji vse do dirke po Flandriji. Potem pridemo domov in se vrnemo še za Pariz-Roubaix. Sem kar dober. Zdaj sem se odtajal po dirki Milano-Sanremo. V ponedeljek sem šel tudi v savno. V Belgiji bi sicer rad kaj naredil, saj si bom potem po teh dirkah privoščil tudi počitek, « je še pred odhodom na njemu najlubše dirke povedal Koren, ki pa tja odhaja s posebno nalogo.

Bo eden izmed pomočnikov Petru Saganu. Praktično prvemu favoritu za zmago na vsaki izmed takih dirk. »Seveda bomo naredili vse, da bo Sagan zmagal. Vseskozi bomo ob njem. On je že zdaj v pravi formi. Mogoče bi bil samo še bolj miren, če bi že na dirki Milano-Sanremo zmagal, « je še dodal Koren.

»Želja po dokazovanju je. Forma tudi. To bo prva dirka po tlakovanih cestah. Sicer se bom temu še prilagajal, vendar si takoj želim biti konkurenčen. Drugo mesto na Milano-Sanremo sem prebavil, zdaj mi to služi kot dodatna vzpodbuda. V Belgiji veliko štejejo izkušnje, vendar tudi ekipa. Ekipa, ki jo imam okrog sebe pa me pomirja in mi daje dodaten pogum, « pa je dejal Sagan.

Najprej bo tako na vrsti dirke E3 Harelbeke, ki velja za nekakšno skrajšano različico dirke po Flandriji. Govorimo o 2011 kilometrov dolgi preizkušnji s 15 krajšimi, a strmimi in zato zahtevnimi vzponi. Dodatno težavo pa predstavljajo že znamenite tlakovane ceste. Kar pet zmag je do zdaj dosegel Tom Boonen, ki bo tudi tokrat na startu. Nenazadnje bo branil lansko zmago.

A na startu bo tudi ogromno zvezdnikov, kot so prej omenjeni Sagan, dvakratni zmagovalec Fabian Cancellara, Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Sylvain Chavanel, Lars Boom, Juan Antonio Flecha, Edvald Boasson Hagen, Filippo Pozzato, John Degenkolb, Luca Paolini … Več podatkov o trasi in podrobnosti o vzponih lahko najdete na tej povezavi: E3 HARELBEKE!

DATUMI POMEMBNEJŠI ENODNEVNIH KLASIK DO KONCA APRILA
22. 3. 2013: E3 Harelbeke (Belgija)
24. 3. 2013: Gent – Wevelgem (Belgija)
31. 3. 2013: Dirka po Flandriji (Belgija)
7. 4. 2013: Pariz – Roubaix (Francija)
10. 4. 2013: Barbantska puščica (Belgija)
14. 4. 2013: Amstel Gold Race (Nizozemska)
17. 4. 2013: Valonska puščica (Belgija)
21. 4. 2013: Liege-Bastogne – Liege (Belgija)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ