Kristoff se za tri leta vrača na Norveško, zamenjal ga bo Teunissen

Kristoff se za tri leta vrača na Norveško, zamenjal ga bo Teunissen
02.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Kolesarska tržnica se je s 1. avgustom uradno začela, zaenkrat pa je dogajanje presenetljivo mirno. Pri ekipi Uno-X so potrdili, da se bo Alexander Kristoff po sezoni preselil v njihove vrste. 

Govorice o prestopih kolesarjev ponavadi oživijo med dirko po Franciji, letos pa niti ugibanj in namigovanj ni bilo toliko kot v minulih sezonah. Najbolj zanimivi imeni na kolesarski tržnici sta Richard Carapaz in Mark Cavendish, za oba pa še vedno ni jasno, kje bosta nadaljevala karieri. Za Cavendisha je jasno le, da to ne bo v QuickStepu, pri Carapazu pa tudi nadaljevanje sodelovanja z Ineosom ni povsem nemogoče.

V prvih dveh dneh kolesarske tržnice smo vendarle dobili potrditev nekaterih prestopov, o katerih se je šušljalo že dolgo. Uno-X, norveška ekipa serije Pro, ki ima velike ambicije za prihodnja leta, je v svoje vrste pripeljala veterana Alexandra Kristoffa, ki je še vedno ljubljenec navijačev in bo mentor mladim kolesarjem v ekipi Uno-X. Kristoff je podpisal za tri sezone, ob izteku pogodbe bo star 38 let. 

Obljuba osrednje vloge na klasikah je bila jeziček na tehtnici

V ekipi Intermarche – Wanty Gobert ga bo zamenjal Mike Teunissen, ki prihaja iz Jumbo Visme. »Dobil sem zelo zanimivo ponudbo, ko bom lahko igral osrednjo vlogo na klasikah, kar sem si najbolj želel, na preostalih dirkah pa bom v šprintih pomagal Biniamu Ghirmayju. Nisem dolgo razmišljal, ekipa funkcionira dobro in veselim se te priložnosti,« je odločitev, da zapusti Jumbo, opisal Teunissen. Nizozemec je dosegel nekaj velikih uspehov, tudi zmago v 1. etapi Toura in rumeno majico, v zadnjih sezonah pa tudi zaradi poškodb na klasikah ni igral osrednje vloge. Intermarche se je okrepil tudi z Ruijem Costo, ki mu po sezoni poteče pogodba z UAE Emirates, ekipa pa z nekdanjim svetovnim prvakom ni želela podaljšati sodelovanja. 

Čeprav so ostali brez Teunissna, pa bodo na klasikah pri Jumbu tudi v prihodnje vsaj tako močni. Čakamo še uradno potrditev prihoda Dylana van Baarleja, a naj bi bilo z Nizozemcem vse dogovorjeno, prav tako sta pred vrati Jumba Jan Tratnik in Attila Valter, prišel naj bi tudi Wilco Kelderman. 

O prestopih, o katerih se šušlja že nekaj tednov, bomo sproti poročali, ko bodo postali uradni, med slovenskimi kolesarji pa čakamo tudi še na potrditev naslednje ekipe Domna Novaka. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ