Kump obesil kolo na klin in sedel v klubski avtomobil

Kump obesil kolo na klin in sedel v klubski avtomobil
30.12.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Adria Mobil Cycling/Sportida

Marko Kump je s koncem sezone 2020 po 14 sezonah končal tekmovalno kariero. V naslednjem letu bo opravljal vlogo športnega direktorja pri Adrii Mobil.

Sezona 2019 je bila za Marka Kumpa še zelo uspešna, zbral je sedem zmag (na fotografiji slavje v Izoli), lani pa se ni več uspel zavihteti na sam vrh.

Nekoliko presenetljivo je ob koncu leta 2020 prišla novica, da »dolenjske puščice« Marka Kumpa ne bomo več spremljali na kolesu. Po 14 letih dirkanja v kategoriji Elite, skupno pa po 20 letih v kolesarstvu se je 32-letni Kump odločil, da ima dirk dovolj.

»V karieri vsakega športnika pride čas, ko se je potrebno odločiti za naslednji korak. Kolesarstvo je del mojega življenja, odkar pomnim, okusil sem vse kategorije tega športa. Bil sem v največjih ekipah sveta in videl, kakšen je bil moj domet. Bilo je veliko težkih trenutkov, a mi bodo v spominu ostali le tisti najlepši, večino pa sem doživel v dresu domačega kluba,« je za spletno stran Adrie Mobil povedal Kump.

Največje uspehe je dosegel v dresu Adrie Mobil, skupno pa je šest sezon nosil tudi drese največjih svetovnih ekip - najprej Geoxa, nato Tinkoff Saxa, Lampreja, UAE Emirates in nazadnje še poljske ekipe CCC Sprandi. V tujih ekipah je pokazal nekaj prebliskov in dobrih rezultatov, a se nikoli ni znašel tako dobro, kot v barvah Adrie Mobil, kjer je bil desetletje najmočnejši šprinter na domači kolesarski sceni.

Kump kariero končuje z 42 zmagami, od tega jih je 17 dosegel na dirkah ravni UCI 1.1 ali višje. Blestel je s sedmimi zmagami okrog jezera Qinghai v letih 2015 in 2016, dvakrat se je veselil tudi etapne zmage na dirki po Sloveniji (2009, 2015).

Še naprej bo ostal v novomeškem klubu, kjer bo v klubskem avtomobilu na mestu športnega direktorja zamenjal Branka Filipa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ