Kump z dolgim sprintom nadaljuje prevlado

Kump z dolgim sprintom nadaljuje prevlado
10.03.2012 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je dobil enodnevno dirko za 6. Memorial Nevia Valčiča in je tako nadaljeval izvrstno serijo zmag Adrie Mobila na tej preizkušnji. Luka Mezgec je bil drugi, tretji pa Klemen Štimulak.

Nadaljevanje izjemne serije
Od šestih dirk, so kar se namreč kar na petih zmage veselili člani novomeškega moštva. Leta 2007 je dirko dobil Jure Zrimšek, naslednje leto je bil najboljši Blaž Jarc, ki se je zmage veselil tudi v letih 2010 in 2011. Marko Kump je bil drugi leta 2009, zdaj pa je stopil še stopničko više in se veselil zaslužene zmage.

Kolesarji so morali prevoziti 170 kilometrov dolgo progo, ki je bila speljana v Loboriki pri Puli. Na startu je bilo kar 160 kolesarjev in kmalu po startu je prišlo do odločilnega pobega, saj se je v ospredju znašla skupina 25 kolesarjev. Da se bo med temi kolesarji vnel boj za zmago je postalo jasno, ko so si privozili več kot tri minute prednosti.

Fajt pomagal, Kump ni čakal na sprint
Do prve prave selekcije med ubežniki je prišlo na zadnjem, dobra dva kilometra dolgem vzponu, ko se je v ospredju znašlo šest kolesarjev. V zaključku je Kristjan Fajt, sicer klubski kolega Marka Kumpa narekoval hud ritem, tako da do pravega pobega ni več prišlo. Marko Kump pa kljub svojim sprinterskim sposobnostim ni čakal na sam sprint, saj je napadel petsto metrov pred ciljem.

Do ciljne črte si je tako privozil občutnejšo prednost. Premagal je kolesarja Save Luko Mezgeca in člana Radenske Klemna Štimulaka. »Super zadovoljen sem z delom ekipe. Fajt in Pavlin sta svojo nalogo opravila z odliko, tako da sem zaključil tako kot znam. Jutri nas čaka nova dirka, vse od začetka,« je bil po zmagi navdušen Kump. V bližnjem Poreču bo v nedeljo na sporedu še dirka za Trofej Poreča. Lani jo je dobil Nlaž Jarc, ki je nasledil Mateja Gnezdo. Slednji je tudi letos član Adrie Mobila.
foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ