Kump: Zadovoljen, a grenak priokus ostaja!

Kump: Zadovoljen, a grenak priokus ostaja!
15.06.2012 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je v prvi etapi dirke po Sloveniji v domačem Novem mestu zasedel drugo mesto. Zaostal je zgolj za Simonejem Ponzijem, a grenak priokus ostaja.
Adria Mobil ob Fajta in Duraseka
Kolesarji Adrie Mobila so imeli v prvi etapi zanje najpomembnejše dirke v sezoni obilico smole. Zaradi padcev in poškodb so izgubili dva kolesarja. Izkušenega Kristjana Fajta in tudi mladega Kristjana Duraseka, ki je letos dokazal, da se lahko na vzponih kosa z najboljšimi. Prav zato je bil tudi eden izmed resnejših adutov novomeškega moštva za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

A Hrvat je moral že kmalu odstopiti. Kljub vsemu pa se je Marko Kump v zaključku lahko boril za zmago. "Preživel" je selekcijo na zadnjem vzponu, se v sprint pripeljal v prvi skupini dobrih 20 kolesarjev, a prav v zaključku, ki je potekal po že tradicionalnem kandijskem mostu in po "kockah" imel nesrečo. Sprint se mu ni izšel po načrtih.

Kump: "Mislim, da nisem naredil nič narobe"
"Kaj naj rečem. Ni bilo tiste gužve, ki smo je vajeni iz klasičnih sprintov, saj je bila na zadnji gorski cilj taka selekcija, da nas je na vrhu ostalo le še dobrih 20 kolesarjev. Na koncu so kolesarji Liquigasa potegnili za Danieleja Ratta. Sam sem imel za njim odlično pozicijo," je dejal Kump, ki je takrat menil, da mu lahko uspe še drugič v karieri na dirki po Sloveniji slaviti v centru Novega mesta.

A vse se je spremenilo, ko je naletel na Kristjana Korena, ki je ravno takrat opravil svojo nalogo pri narekovanju tempa za Liquigasovega aduta v sprintu Danieleja Ratta. "Osebno mislim, da nisem naredil nič narobe. Pred kockami sem startal in v bistvu prišel že skoraj mimo Danieleja. Potem pa je Kristjan Koren, ki je v sprintu pomagal svojemu kolesarju, odvil in mi s tem nevede in nenamerno zaprl pot. Rattu je tako dal prosto pot, sam pa sem izgubil precej hitrosti," je še dodal Kump.

Ponzi "priletel" iz ozadja
Kump pa je imel kljub temu dovolj moči, da je ostal v igri za zmago: "Korena sem moral obiti in tako sem potem še enkrat startal. Imel sem dovolj moči in do cilja je bilo ravno toliko, da sem lahko prehitel tudi Ratta. Vendar je iz ozadja medtem že priletel Ponzi." Čeprav se je že na prvi pogled videlo, da je bil Kump, medtem ko je čakal na podelitev  zelo razočaran, pa je kasneje vseeno priznal, da mora biti zadovoljen tudi z drugim mestom. Nenazadnje je to osvojil v izjemno hudi konkurenci, ki je tokrat na dirki po Sloveniji:

"Če bi mi pred današnjo etapo nekdo ponujal drugo mesto, potem bi pred podpisom raje premislil. Če pa bi mi to ponudil po tistem, ko smo izgubili dva kolesarja, bi tako ponudbo takoj sprejel. Z drugim mestom sem zadovoljen, vendar grenak priokus ostaja." Kljub temu je tudi ta uspeh zelo dobra popotnica pred naslednjimi tremi dnevi, ko bodo na sporedu še nekoliko težje etape.

Se bo taktika zaradi dveh odstopov spremenila?
"Mislim, da smo danes kot ekipa odigrali pomembno vlogo na dirki. Pokazali smo, da smo močni. Je pa res, da bomo morali še dobro premisliti, kako bomo dirkali v naslednjih dneh, ker, kot sem že rekel, izgubili smo dva močna kolesarja in to je za nas velika izguba," je še zaključil Kump, ki bo priložnost za vidnejšo uvrstitev, ob ogodnem razpletu tudi zmago, lahko iskal še v petkovi etapi od Kočevja do Metlike.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ