Kung presenetil Ganno na domačem terenu, Pogačar zaostal za pričakovanji

Kung presenetil Ganno na domačem terenu, Pogačar zaostal za pričakovanji
09.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UEC

Prvi favorit na ravninskem kronometru na evropskem prvenstvu v Trentu, domačin Filippo Ganna, se je moral zadovoljiti s srebrno kolajno, premagal ga je branilec naslova Stefan Kung. Pogačar 12.

Trasa v Trentu je bila ravninska in do obrata tudi skoraj povsem ravna, v drugem delu 22,4 kilometra dolge proge pa prav tako ni bilo veliko ovir, tako da je danes odločala predvsem moč kolesarjev.

Med prvimi je šel na progo Kasper Asgreen in postavil soliden čas, a so se glavni kandidati za kolajne pričakovano uvrstili pred Danca in postavili zelo hitre čase. Do vožnje Kunga presenečenja ni bilo, Ganna je za sedem sekund prehitel Remca Evenepoela, potem pa je šel na progo Švicar.

Težko je reči, da je zmaga branilca naslova presenečenje, a je bila trasa v Trentu res pisana na kožo domačemu velezvezdniku vožnje na čas. Na koncu je bil Kung za osem sekund hitrejši in še leto dni bo nosil belo-modro majico z zvezdami za evropskega prvaka.

Tadej Pogačar ni bil v ožjem krogu kandidatov za odličja in izkazalo se je, da so napovedi kar držale. Na zelo hitri trasi ni bil konkurenčen, na koncu je zasedel 12. mesto in zaostal 1:21. Ne glede na to, da trasa zanj ni bila najbolj primerna, bi bil v vrhunski formi mnogo bližje, zato današnja predstava najbrž ni najboljši obet niti za nedeljsko cestno dirko.

V ženski konkurenci je slavila Švicarka Marlene Reusser, kolesarka Ale - BTC Ljubljana, Eugenia Bujak je zasedla 23. mesto. Med mlajšimi člani je Nik Čemažar končal na 18., Anže Skok pa na 40. mestu. Slavil je Danec Johan Price Pejtersen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ