Kvalifikacije na svetovnem pokalu v Mariboru: Hrastnikova peta, Žabjek osmi

Kvalifikacije na svetovnem pokalu v Mariboru: Hrastnikova peta, Žabjek osmi
27.04.2019 AVTOR: Jure Klančar

Jure Žabjek in Monika Hrastnik kljubujeta svetovni eliti.

Ta vikend se v Mariboru odvija prvi krog svetovnega pokala v spustu in za nami so že kvalifikacije za jutrišnji finale. Po tednu odličnega vremena je tekmovalce danes pričakal dež ter občutno slabši pogoji na že tako izjemno tehnično zahtevni progi.

Monika upravičila naslov evropske prvakinje

Monika Hrastnik se po poškodbi v novo sezono podaja s popolnoma novo ekipo Dorval AM, s katero že dosega vrhunske rezultate. Prejšnji vikend je na IXS EDC dosegla tretje mesto, na današnjih kvalifikacijah za jutrišnji finale pa je na spolzki progi dosegla peto mesto s sedmimi sekundami zaostanka za prvouvrščeno Tracey Hannah, ki je vozila v še relativno suhih razmerah. Na drugem mestu je sledila Rachel Atherton s svojim novim kolesom, na tretjem Tahnee Seagrave (ki je bodeče žice izpred nekaj dni očitno niso prestrašile) pred Moniko pa se je na četrto mesto uvrstila še nemška prvakinja Nina Hofmann, ki nadaljuje odličen začetek sezone.Jure Žabjek med svetovno elito

Jureta manjši padec prejšnji vikend ni ustavil in danes je pristal na osmem mestu s sekundo prednosti pred svetovnim prvakom Loicom Brunijem na osmem mestu. Prvo mesto je osvojil Mark Wallace pred favoritom za letošnji naslov Aaronom Gwinom. Tretje mesto je pripadlo mlademu Finnu Illesu, ki je tako kot moštveni kolega Bruni uporabljal kolo s kombinacijo 29 in 27.5-colskih obročev, za njem pa so se uvrstili še Laurie Greenland, Loris Vergier, Troy Brosnan, Charlie Harrison ter seveda naš Jure.Vreme v Mariboru bo še naprej oteževalo delo tekmovalcev ter močilo gledalce, vendar lahko jutri pričakujemo absoluten spektakel pod Pohorjem. Za slovensko občinstvo bosta jutrišnji finale še dodatno popestrila Monika in Jure, ki sta danes že pokazala svojo formo. Nedeljski finale se bo začel z mladinkami ob 9.45, ki jim bodo sledili mladinci ob 10.15 po premoru pa elitna ženska kategorija ob 12.30 ter moški ob 13.30.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ