Lampre potrdil: Polanc prihaja avgusta

Lampre potrdil: Polanc prihaja avgusta
31.10.2012 AVTOR: D. Z.
Iz italijanskega moštva Lampre-ISD so sporočili, da bodo v naslednjem letu spet lahko računali na sposobnosti slovenskega kolesarja. Od 1. avgusta naprej bo njihov član postal Jan Polanc.
"Mladi talent Jan Polanc se je hotel vrniti v kraj, kjer je dobil dirko Piccolo Giro di Lombardia. V zadnjih dneh pa 20-letni kolesar iz Slovenije teh, zanj zmagovitih krajev ni obiskal samo zato, da bi podoživel preteklost, ampak, da bi se ozrl tudi v prihodnost," so zapisali na uradni spletni strani moštva Lampre-ISD.

Polanc se je namreč srečal z glavnim menedžerjem moštva Lampre in legendarnim kolesarjem Giuseppejem Saronnijem. "Z namenom, da se pogovorita o Janovem prestopu v italijansko ekipo. Polanc, ki ga je spremljal športni direktor Radenske Andrej Hauptman (kolesar Lampreja v sezoni 2004), se je strinjal, da bo kariero nadaljeval v Lampreju. Mogoče že s prvim avgustom 2013," so še zapisali na uradni spletni strani.

"Misel na to, da bom nastopal na najprestižnejših dirkah. To je neverjetno. Če pomislim, da se to lahko zgodi z Lamprejem, potem je to uresničitev sanj. Hauptman je ekipo pohvalil. Prepričan sem, da bo to najbolj primerno okolje zame. Še posebej zato, ker pri moštvu veliko pozornosti namenijo mladim," je za spletno stran italijanskega moštva priznal Polanc, sicer član ljubljanske Radenske.

Kolesarji Lampreja bodo v naslednjem let zamenjali proizvajalca koles. Namesto Wilierja bodo dirkali na kolesih Merida. Klub pa se bo imenoval Lampre-Merida. Iz moštva so tudi zadovoljni sporočili, da so navdušeni nad dejstvom, da so osvojili dovolj točk, da so se uvrstili med prvih 15 ekip in imajo tako veliko možnosti, da ohranijo mesto med ekipami s Pro Team licenco, ki jim omogoča nastopanje na naječjih dirkah.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ