Laura Šimenc kljub zdravstvenim težavam do 25. mesta na svetu

Laura Šimenc kljub zdravstvenim težavam do 25. mesta na svetu
20.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Minuli konec tedna je potekalo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu. Prvaka sta postala Bjorn Andreassen in Loes Adegeest, Laura Šimenc pa je zasedla zelo dobro 25. mesto. 

Svetovno prvenstvo je potekalo v novem formatu, ki je združeval tri kratke dirke, za okus marsikoga prekratke, saj so bile dirke bolj kot dirkam na cesti podobne gorskokolesarskim dirkam v eliminatorju. V moški konkurenci je bil najboljši gorski kolesar Bjorn Andreassen, v ženski pa Loes Adegeest, ki je tako ubranila lanski naslov prvakinje v virtualnem kolesarstvu.

Prav ženske dirke so bile pod drobnogledom slovenske javnosti, saj se je kot prva Slovenka na SP pomerila Laura Šimenc. Že pred nastopom jo je doletela smola, na dan dirke je zbolela, a je kljub slabemu zdravstvenemu stanju stisnila zobe in se v Stražišču v Gasilskem domu pred okrog 40 gledalci spopadla s konkurenco. 

Šimenčeva je prvo sito uspešno prestala in se uvrstila na drugo dirko, kjer pa ji je zmanjkalo malo moči, da bi se uvrstila v finale, kamor se je kvalificiralo le deset tekmovalk. Tako je v drugem delu Šimenčeva končala z nastopom, dosegla pa je zelo dobro 25. mesto na svetu, ki bi bilo lahko še boljše, če ji ne bi nagajalo zdravje. 

Več o vtisih Šimenčeve in o tem, kakšno vlogo v njenem življenju in treningu zdaj igra virtualno kolesarstvo, si lahko preberete v pogovoru, ki bo objavljen v prihajajoči številki revije Bicikel.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ