Laura Šimenc z ekipo zmagovalka elitne Zwift Premier League

Laura Šimenc z ekipo zmagovalka elitne Zwift Premier League
17.02.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Odlična slovenska amaterska kolesarka Laura Šimenc se dobro znajde tudi na Zwiftu. S svojo ekipo Wahoo Le Col je dirkala na najvišjem nivoju, v Zwift Premier League, in končala na prvem mestu.

Zwift ponuja več razredov dirkanja, Zwift Premier League pa je tekmovanje najvišjega nivoja za ekipe v moški in ženski konkurenci. Laura Šimenc je bila letos članica novoustanovljene britanske ekipe Wahoo Le Col, ki je prevladovala v ligi in le na zadnji dirki ni osvojila zmage.

Šimenčeva je bila del deveterice kolesark, ki so sestavljale ekipo Wahoo Le Col in šest ponedeljkov, od 10. januarja do 14. februarja nabirale točke na dirkah. Šimenčeva se je izkazala s 4. mestom na Park Permentier NYC in 9. mestom na klasiki v Londonu, njena ekipa pa je pet od šestih dirk končala kot najvišje uvrščena ekipa v ligi.

Zadnja je bila na vrsti dirka na točke, kjer so bile sicer manj uspešne, a še vedno dovolj, da so zadržale prvo mesto v skupnem seštevku in dobile elitno Zwift Premier League.

Dirke so potekale z Zoom posnetki vseh tekmovalk in tekmovalcev v živo, prav tako so morali dve uri pred štartom opraviti tehtanje z video snemanjem v živo, da so potrdili, da so podatki kolesark res točni in ne bi prišlo do goljufanja.

Glavni dogodek sezone virtualnega dirkanja bo svetovno prvenstvo, ki bo potekalo 26. februarja, Sloveniji pa letos ne pripada mesto med udeleženci, zato Laure Šimenc na SP ne bomo spremljali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ