Laurens Ten Dam: "Rekel sem, naj ramo namestijo na pravo mesto"

Laurens Ten Dam: "Rekel sem, naj ramo namestijo na pravo mesto"
07.07.2015 AVTOR: D. Z.
Ena izmed žrtev padca v 3. etapi, ki pa se noče predati, je vsekakor Laurens Ten Dam. Tudi izpahnjena rama ga očitno ne bo ustavila.

»Treniral sem zelo trdo in dirke ne nameravam zapustiti še pred prihodom v Francijo. Vse dokler bom na dirki, imam možnost, da si opomorem. Jutri bom poskusil prestati tudi tlakovce. Bolelo bo, potem pa imam na voljo štiri dni časa, da si opomorem. Alpe prihajajo šele po dveh tednih in takrat bo morda vse drugače, « je po prihodu na cilj dejal Laurens Ten Dam.

Nizozemec je sicer zaostal in na cilj prišel med zadnjimi. Bil je namreč vpleten v hud padec v tretji etapi, zaradi katerega so številni odstopili. Ten Dam je imel izpahnjeno ramo, potem pa se je odločil: »Rekel sem, naj mi jo spet postavijo na pravo mesto. « In tako je lahko nadaljeval z dirko.

»Njegovo kolo je bilo že na avtomobilu. Menili smo, da bo odstopil, vendar pa je rekel, da noče zapustiti Toura, in da morajo njegovo ramo postaviti na pravo mesto. Ko smo spoznali, da je etapa nevtralizirana, se je lahko mirno vrnil v glavnino. Kmalu zatem se je že pogovarjal. Laurens je pravi mož, « je dejal športni direktor moštva Lotto JumboNL.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ