Lefevre: Bojkotirajte mešano štafeto

Lefevre: Bojkotirajte mešano štafeto
20.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V nedeljo se bo SP v kolesarstvu začelo z mešano šteafeto. Ta bo nadomestila ekipno vožnjo na čas. Ne strinjajo pa se prav vsi s to potezo UCI.

Kot smo že pisali bo leto na SP prvič mešana štafeta. Svetovno prvenstvo se bo začelo s to dirko v nedeljo. Predtem je od leta 2012 v programu prvenstev bila ekipna vožnja na čas, kjer so nastopale ekipe, in ne reprezentance. Zdaj pa bodo nastopale reprezentance. Trije fantje in tri dekleta. Ne strinjajo pa se vsi s to spremembno. Najbolj glasen je Patrick Lefevre.

"Jaz bi to bojkotiral. Ekipni kronometer je neverjetna disciplina. Tega ne govorimo zgolj zato, ker smo osvojili štiri naslove svetovnih prvakov. Ekipni kronometer je postal prestižna disciplina, za katero so najboljše ekipe v svoje vrste uvrstile najboljše kolesarje za to disciplino. To je bil pomemben dogodek za proizvajalce koles in zdaj ga UCI umika iz programa," je dejal Belgijec.

Govorimo o glavnem menedžerju moštva Deceuninck Quick Step: "Nadomestila ga bo štafeta. O čem sploh govorimo? S športnega vidika bo to agonija. Nizozemska bo zmagala s petimi minutami prednosti, pa sploh ne bo najboljših na startu. Skoraj vse reprezentance s težavo sestavijo spodobno ekipo. Pri UCI menijo, da se bo ta disciplina razvijala. Sam nisem tega mnenja."

Lefevre je zdaj celo predlagal, da bi ekipe, ki so del Velonovega projekta bojkotirale to tekmovanje in svojim kolesarjem ne bi dovolile nastopiti: "V prihodnosti bi lahko na isti dan izpeljali ekipni kronometer." Obenem pa bo vsaj en kolesar iz moštva Deceuninck Quick Step tam nastopil. To bo Elia Viviani: "Viviani, če bo nastopil? Seveda. Želi nastopati ob njegovi zaročenki Eleni Cecchini in to razumem. A ne bo smel odstopiti z dirke po Slovaški. Zadnja etapa se konča v soboto. Potem pa mora poskrbeti, da bo lahko ujel nedeljsko dirko."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ