Luka Mezgec 13., Jan Tratnik odličen v Avstriji

Luka Mezgec 13., Jan Tratnik odličen v Avstriji
01.05.2014 AVTOR: D. Z.
Tudi 2. etapo na dirki po Romandiji je dobil Michael Albasini, ki je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Jan Tratnik odličen v Avstriji.

DIRKA PO ROMANDIJI
A najprej na dirko po Romandiji. Tokrat so morali kolesarji prevoziti dobrih 160 kilometrov. 2. etapa se je končala v kraju Montreaux, zaznamovala pa sta jo najprej dva ubežnika Primin Lang in Martin Kohler. Pred njima sta bila tudi dva vzpona tretje kategorije.

Podatek, ki je dal zeleno luč sprinterjem. Po drugem vzponu je bilo do cilja še dobrih 40 kilometrov, ubežnika pa sta imel samo še dobri dve minuti prednosti. Dokončno sta se predala šele tri kilometre pred ciljem in tako je takrat postalo jasno, da se bodo za zmago udarili sprinterji.

In še drugič zapored se je izkazal domačin Michael Albasini. Drugi je bil Tony Hurel, tretji pa Giacomo Nizzolo. V tej skupini je bil tudi Luka Mezgec, ki se je potegoval za zmago, vendar so ga v zaključku zaprli, tako da se je moral zadovoljiti s 13. mestom. Simon Špilak je bil 43. Po Janiju Brajkoviču je odstopil še drugi slovenski predstavnik. Matej Mohorič etape ni startal, saj je včeraj padel.

Kljub temu, da je včeraj vseeno prišel do cilja, tokrat etape ni startal. Albasini ima zdaj v skupnem seštevku pet sekund prednosti pred Kwiatkowskim in deset pred Navardauskasom. Froome, ki brani lansko zmago je z 19 sekundami zaostanka deveti. Simon Špilak zaostaja za 22 sekund in je 15., Luka Mezgec pa je 66.

VORARLBERG
V Avstriji je bila na sporedu dirka v Vorarlbergu. Dolga je bila dobrih 170 kilometrov, na njej pa je nastopilo tudi lepo število slovenskih kolesarjev, ki si kruh služijo v Avstriji. Dirko je zaznamovala manjša skupina ubežnikov, med katerimi je bil tudi Dejan Bajt.

A glavnina ni pustila, da bi prišlo do presenečenja. Sledil je sprint in zmaga izkušenega Fabiana Schnaidta. Odličen drugi je bil Jan Tratnik, klubski kolega prej omenjenega Bajta pri moštvu Amplatz BMC. Tretji je bil Florian Bissinger. Jure Golčer je bil 17., Gregor Gazvoda pa 54.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ