Luka Mezgec osmi, Simon Špilak obdržal vodstvo

Luka Mezgec osmi, Simon Špilak obdržal vodstvo
03.05.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Romandiji je bila na sporedu predzadnja etapa. Michael Albasini je slavil še tretjo zmago. Luka Mezgec je bil osmi, Simon Špilak pa je obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

SIMON ŠPILAK ZA SPLETNO STRAN MOŠTVA KATJUŠA
"Etapa ni bila lahka, saj je bil krog tehnično zahteven z veliko ovinki in nevarnimi odseki. Bilo je stresno, še posebej na koncu. A ekipa je bila super. Fantje so ves dan delali na čelu glavnine in mi nudili veliko pomoči, da sem se lahko vozil v ospredju in da sem lahko na cilj prišel varno in brez težav. Jutri je odločilni kronometer. Počutim se dobro, zato bom naredil vse, da bi obdržal majico. Videli bomo."

Tokrat so morali kolesarji odpeljati krožno dirko v Fribourgu. Dirka je bila dolga dobrih 170 kilometrov. To je bil pravi dan za ubežnike. Na startu ni bilo zmagovalca prologa Michala Kwiatkowskega. Po 15 kilometrih dirkanja pa je že prišlo do pravega pobega.

V ospredju so se znašli Albasini, Voeckler, Bakelants, Vuillermoz in Jean-Marc Marino. Glavnina, na čelu z vodilnim v skupnem seštevku Simonom Špilakom je bila s pobegom zadovoljna in tako so si ubežniki po vsega 50 kilometrih dirkanja privozili več kot šest minut prednosti.

Ubežniki so med etapo celo zgrešili pot, tako da so morali komisarji dirko za trenutek nevtralizirati, a kasneje je vse potekalo nemoteno. V ozadju so se kasneje v lov za ubežniki podali kolesarji moštev Trek in Lampre Merida, pa tudi Giant Shimano. A bili so prepozni. Na zadnjem vzponu sta v ospredju popustila Vuillermoz in Marino, tako da so v ospredju ostali izkušeni Albasini, Voeckler in Bakelants.

Trije ubežniki pa so delovali preveč složno. Bili so dovolj hitri, da jih glavnina ni mogla več ujeti. V zadnja dva kilometra je na čelu trojice zapeljal Albasini, že zmagovalec prvih dveh etap. Vendar pa je bil Švicar tudi tokrat najmočnenjši. Dobil je še tretjo etapo na letošnji dirki. Za moštvo Orica GreenEdge pa so zares uspešni dnevi.

Po zmagi Simona Gerransa na klasiki Liege-Bastogne-Liege se prestižna zmaga dan pred koncem dirke po Turčiji obeta mlademu Adamu Yatesu. Glavnina je za prvo trojico zaostala za devet sekund. Sprint za četrto mesto je dobil Davide Appollonio.

Luka Mezgec pa je etapo končal na osmem mestu. V tej skupini so se pripeljali tudi vsi najboljši v skupnem seštevku. Tudi Simon Špilak in Christopher Froome. Špilak je bil 34. Dan pred koncem, kolesarje v nedeljo čaka posamična vožnja na čas – ima Špilak sekundo prednosti pred Froomom, ki brani lansko zmago.


Dirka po Romandiji, skupni vrstni red
1. Simon Špilak (Slo) Katjuša 15:53:55
2. Christopher Froome (VB) Sky 0:01
3. Rui Alberto Costa (Por) Lampre-Merida 1:02
4. Vincenzo Nibali (Ita) Astana pro team 1:06
5. Mathias Frank (Švi) IAM Cycling 1:10
6. Benat Intxausti (Špa) Movistar 1:13
7. Jakob Fuglsang (Dan) Astana pro team 1:14
8. Jesus Herrada (Špa) Movistar 1:40
9. Ion Izagirre (Špa) Movistar 1:48
10. Andrew Talansky (ZDA) Garmin-Sharp 1:50
88. Luka Mezgec (Slo) Giant-Shimano 43:31

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ