Luka Mezgec potrjen za Vuelto

Luka Mezgec potrjen za Vuelto
12.08.2015 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je sicer že pred časom razkril, da bo nastopil na dirki po Španiji. Zdaj pa je deveterico potrdila še ekipa Giant Alpecin.

Luka Mezgec je letos že nastopil na dirki po Italiji, kjer vse le ni potekalo, kot bi si želel. Zdaj pa ga čaka še druga tritedenska dirka v sezoni. Prvič v karieri se bo podal na dirko po Španiji. 70. dirka po Španiji se bo začela 22. avgusta z ekipnim kronometrom. Mezgecu pa bodo družbo pri moštvu Giant Alpecin delali še Lawson Craddock, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Thierry Hupond, Koen de Kort, Tom Stamsnijder in Zico Waeytens.

»Naš glavni cilj so etapne zmage z Johnom. Podobno, kot smo to poskušali na Touru, « je dejal trener Christian Guiberteau, ki je še dodal: »S Koenom de Kortom, Luko Mezgecem, Zicom Waeytensom in Tomom Dumoulinom imamo odličen vlak za Johna. Z Lawsonom Craddockom delamo na dolg rok, tako da ne bo startal z mislijo na visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Bolj mu bomo pomagali, da se bo učil, kako se mora voziti kot kolesar za visoka mesta v skupnem seštevku. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ