Luka Mezgec za slovo do zmage pripeljal Johna Degenkolba

Luka Mezgec za slovo do zmage pripeljal Johna Degenkolba
13.09.2015 AVTOR: D. Z.
Dirka po Španiji je končana. Prvič je tritedensko preizkušnjo dobil Fabio Aru, medtem ko je zadnja etapa pripadla Johnu Degenkolbu.

Dirka po Španiji, končni vrstni red
1. Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 8:36:13
2. Joaquim Rodriguez (Špa) Team Katjuša 0:57
3. Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo 1:09
4. Nairo Quintana (Kol) Movistar Team 1:42
5. Esteban Chaves (Kol) Orica GreenEdge 3:10
6. Tom Dumoulin (Niz) Team Giant-Alpecin 3:46
7. Alejandro Valverde (Špa) Movistar Team 6:47
8. Mikel Nieve (Špa) Team Sky 7:06
9. Daniel Moreno Fernandez (Špa) Team Katjuša 7:12
10. Songezo Jim (RSA) MTN - Qhubeka 0:10:26
11. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 11:10
12. David Arroyo (Špa) Caja Rural-Seguros RGA 13:29
13. Gianluca Brambilla (Ita) Etixx - Quick-Step 15:26
14. Bart De Clercq (Bel) Lotto Soudal 16:34
15. Romain Sicard (Fra) Team Europcar 16:46
16. Kenny Elissonde (Fra) FDJ.fr 17:07
17. Fabrice Jeandesboz (Fra) Team Europcar 17:10
18. Andre Cardoso (Por) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team 23:31
19. Giovanni Visconti (Ita) Movistar Team 36:19
20. Diego Rosa (Ita) Astana Pro Team 43:27

Zadnja etapa na dirki po Španiji je bila ravninska, potekala pa je od Alcale do Madrida. Za konec so morali kolesarji prevoziti še vsega 99 kilometrov. Že prej je bilo jasno. Končne zmage se je veselil Fabio Aru, ki je v sobotni zahtevni etapi prevzel rdečo majico, potem ko je uspel premagati Toma Dumoulina, ki je v zaključku povsem popustil in ostal celo brez stopničk. Po pričakovanjih smo v zadnji etapi videli sprint glavnine.

Tokrat so se izkazali pri Giant Alpecinu. Tudi Luka Mezgec je opravil veliko dela. In na koncu je etapo dobil John Degenkolb. Nemec je premagal Dannyja Van Poppla in Jeana Pierra Druckerja. »To je edini pravi način, da se poslovim od te ekipe in Johna Degenkolba. Vse vas bom pogrešal, ste moja druga družina, « je na twitterju zapisal Luka Mezgec, ki bo po tej sezoni prestopil v Orico GreenEdge.

Fabio Aru je postal končni zmagovalec, potem ko je imel ob sebi zelo močno Astano. Ekipa se sicer tudi tokrat ni mogla izogniti škandalom – Vincenza Nibalija so po drugi etapi diskvalificirali – a obenem so kolesarji pokazali, da so pripravljeni pomagati Aruju, ki ima tako za sabo odlično sezono, saj je bil tudi drugi na dirki po Italiji. Potem, ko je prav v predzadnji etapi pogorel nosilec rdeče majice Tom Dumoulin se je na drugo mesto povzpel Joaquim Rodriguez.

Španec, ki vozi za Katjušo, tako še vedno ostaja brez zmage na tritedenski dirki. Tretje mesto je pripadlo Rafalu Majki. Sledijo Nairo Quintana, Esteban Chaves in Tom Dumoulin. Alejandro Valverde je dobil napet boj za majico najboljšega pot očkah, saj je zbral samo dve točki več kot Joaquim Rodriguez. Na gorskih ciljih je bil najboljši Omar Fraile. Med ekipami pa so bili z naskokom najmočnejši člani Movistarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ