Luka Mezgec: Mislim, da mi klasike ustrezajo

Luka Mezgec: Mislim, da mi klasike ustrezajo
09.04.2017 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec se je pri Orici Scottu že povsem udomačil. Uživa, predvsem pa izpolnjuje tiste obveznosti, ki so mu jih zaupali.

"V bistvu je za mano kar zelo uspešen del sezone, tudi glede na to, koliko sem pripomogel ekipi. S Calebom in Rogerjem smo sestavili konkreten vlak in Caleb je premagoval vse najboljše sprinterje, " je dejal Luka Mezgec.

Seveda je govoril o letos novi pridobitvi Orice Scott Rogerju Klugeju in prvemu sprinterju Calebu Ewanu. Skupaj se bodo spet zbrali na dirki po Italiji. Mezgeca pa zdaj čaka še nastop na znameniti dirki Pariz-Roubaix. Za njim je serija “tlakovanih klasik ”. Vidnejšega rezultata sicer ni dosegel, vseeno pa je lahko zadovoljen, saj je na “Severu ” nastopal šele drugič po lanskih uvodnih izkušnjah:

“Kar se klasik tiče, sem spet napredoval. Na Flandriji sem točno vedel, kje in kdaj moram biti spredaj, kje lahko hranim moči. Mislim, da mi te klasike kar ustrezajo, ker gre za veliko sprememb ritma. Pomembno je predvsem pozicioniranje. Vsako dirko misliš, da nisi bil dovolj močan, v resnici pa nisi bil na dobri poziciji. Žal mi je, da za lasten rezultat nisem izkoristil nog, saj sem vedno moral pomagati, ampak zato sem tukaj.

Tudi na dirki Pariz-Roubaix bo pomočnik. Nenazadnje imajo pri Orici Scottu aktualnega zmagovalca Mathewa Haymana. Mezgec se je po odpeljani dirki po Flandriji že vrnil domov. Je tudi rahlo poškodovan. A se je potem moral v petek vrniti in tako bo spet izkusil "Severni pekel. " Šele potem si bo lahko vsaj za nekaj dni oddahnil. A prav dolg ta počitek vseeno ne bo.

Že po tradiciji se bo spet udeležil dirke po Italiji. Tudi s te preizkušnje ima že bogate izkušnje. Nenazadnje je prav na Giru kot prvi Slovenec slavil etapno zmago. “Do Gira je tako malo časa, da nekega pravega sklopa treningov ne morem več opraviti. Pač. Počitek in nekaj ‘orenk ’ treningov za pripravo na tritedenski napor, ” Tam bo spet pomagal Calebu Ewanu. Letos na proste roke v sprintih ne more računati.

“Že ob prihodu v Orico sem podpisal pogodbo kot leadout kolesar. Takrat sem mislil, da je tu vseeno manj sprinterjev kot v Giantu, pa da Caleb velikokrat ne bo prišel čez klance. Potem pa sem dobil celoten program z njim. Je pa v redu, saj je zame vse skupaj potem manj stresno, ” je pojasnil Mezgec. Manj stresa, a vseeno je prevzel pomembno vlogo v sprinterskem vlaku. Več o tem pa v naslednjih dneh. Najprej pa Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ