Luka Mezgec: "Na ležalnik" namesto na Tour

Luka Mezgec: "Na ležalnik" namesto na Tour
05.07.2018 AVTOR: DZ

"Plani so bili drugačni, 99-odstotkov naj bi bilo, da gremo na Tour," je med drugim dejal Luka Mezgec. A ostal je brez nastopa.

Po prvotnih načrtih bi moral biti Luka Mezgec zdaj v Franciji in se pripravljati na dirko po Franciji. Njegovo prvo v karieri. A vse se je spremenilo v zadnjem trenutku. Pri ekipi Mitchelton Scott so se odločili, da povsem podprejo Adama Yatesa, ki bo napadal visoka mesta v skupnem seštevku. Prvi sprinter Caleb Ewan je tako ostal doma. Posledično tudi člana njegovega vlaka Roger Kluge in Luka Mezgec:

“Vsi plani so bili drugačni. 99-odstotkov naj bi bilo, da gremo. A vodstvo ekipe se je pač odločilo, da na Tour ne bo poslalo našega prvega sprinterja Caleba Ewana. Tako sva v tem paketu doma ostala tudi jaz in Roger Kluge.” Predvsem so Ewanu manjkale zmage. Vseskozi se je zdelo, da je blizu, a letos mu je uspelo zmagati samo dvakrat.“Vlak je bil eden izmed najboljših, kar jih je trenutno v karavani. Ni pa bilo zmag. Calebu je v finalih malenkost zmanjkalo. Vse od konca februarja ni dobil dirke. Popotnica res ni bila najboljša, ampak nimaš kaj, takšno je kolesarstvo,” je pojasnil Mezgec, ki je pokazal, da je dobro pripravljen.

Letos je veliko časa preživel tudi na kolesu za vožnjo na čas, saj je bila taka tudi želja pri ekipi. “Sigurno sem veliko dela vložil v to, da bi šel na Tour. Eden izmed pogojev je bil, da zaradi ekipne vožnje izboljšam sposobnosti v kronometru. Veliko časa sem preživel na višinskih pripravah. Ampak, ja. Zdaj bom očitno najboljši na na ležalniku na morju,” se je še pošalil.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ