Luka Mezgec: Več kot pol dirke preživel v krčih

Luka Mezgec: Več kot pol dirke preživel v krčih
13.07.2015 AVTOR: D. Z.
"Tako dober trening bi težko opravil," je po osvojitvi naslova državnega prvaka v olimpijskem krosu dejal Luka Mezgec. Več v nadaljevanju.

»Sprva sem vse to nameraval vzeti kot trening. Vedel sem, da progo dobro poznam. Dobro sem se tudi počutil. Včeraj sem že naredil tudi en krog. Pričakoval sem, da se bom lahko boril za najboljša mesta in na koncu mi je uspelo, « je takoj po lepi zmagi pred domačimi gledalci dejal Luka Mezgec, ki trenutno še ni vrhunsko pripravljen, saj je ravno začel s pripravami na drugi del sezone: »Že pet let je minilo, odkar sem nastopil na podobni dirki. Res je težko. Še posebej zato, ker sem bil zdaj dober teden brez kolesa. Mislim, da sem v krčih vozil več kot pol dirke. Sem se moral res potruditi. «

Tudi zato, ker so morali kolesarji nastopati v hudi vročini. To je bila še dodatna ovira za vse: »Razmere so bile težke že zaradi proge, ki ne omogoča nekega počitka. Poleg tega je bilo zelo vroče, tako da smo izgubili ogromno elektrolitov. Na koncu so bile mišice utrujene in to se je poznalo. « Mezgec je še priznal, da je pred nastopom pričakoval, da se bo lahko boril za najvišja mesta, vendar: »Po tiho sem pričakoval, da bi lahko zmagal, vendar v to nisem bil povsem prepričan. «

Zdaj pa je že osredotočen na nadaljevanje sezone na cestnem kolesu. Priprave na drugi del sezone so v polnem teku. Naslednja dirka bo dirka po Poljski, potem sledi zanj krstni nastop na španski Vuelti: »Ta tekma je bila idealna, tako da sem naredil en res dober interval za telo. 14 dni nisem tekmoval, pa še tri tedne ne bom. Na treningu se zagotovo ne bi mogel 'prisiliti do krčev'. Tukaj pa mi je to uspelo brez težav. To mi zares idealno vpade v trening, « je še pojasnil Mezgec.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
nemelk 13.07.2015 14:20

Še dobro, da ni štartal prejšnji vikend na Alpe maratonu....smeh

kenz76 13.07.2015 14:28

prišel, odpeljal, zmagal.
frajer! kul 

Tecumseh 13.07.2015 19:51
@nemelk:

Še dobro, da ni štartal prejšnji vikend na Alpe maratonu....smeh

ne vem ne vem, Tuš je le imel izdelano klubsko taktiko...

sid 13.07.2015 21:37

Po duši gorski kolesar (:
 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ