Luka Mezgec: "Zaenkrat je hotel zaprt, nimamo izhoda"

Luka Mezgec: "Zaenkrat je hotel zaprt, nimamo izhoda"
28.02.2020 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

Za Kolesarsko zvezo Slovenije je Luka Mezgec na kratko opisal, kaj se dogaja v hotelu, potem ko so jih zaradi nevarnosti širitve koronavirusa v ZAE zaprli v hotel.

"Ponoči so nas testirali, ne dajejo pa nobenih informacij. Zaenkrat je hotel zaprt, nimamo izhoda. Znotraj hotela ni restrikcij. Niti ni nobene panike."
Luka Mezgec



Celotna karavana, ki se je mudila na dirki UAE Tour v Združenih arabskih emiratih, je pod drobnogledom. Razlog je sum, da sta dve osebi iz karavane okuženi s koronavirusom. Posledično so organizatorji in lokalne oblasti predčasno zaključile dirko.

Veljajo rezultati po petih etapah, kar pomeni, da je Tadej Pogačar preizkušnjo končal na drugem mestu, zmagal pa je Adam Yates. Dve etapi pred koncem pa so lokalne oblasti zaprle hotel, v katerem so kolesarji in osebje. Hotela še vedno nihče ne sme zapustiti. Med temi je tudi nekaj maserjev in mehanikov iz Slovenije, poleg Pogačarja pa je tudi Luka Mezgec. Ta je za Kolesarsko zvezo Slovenije dejal:


"Ne dogaja se prav veliko. Ponoči so nas testirali, ne dajejo pa nobenih informacij. Za zdaj je hotel zaprt, nimamo izhoda. Znotraj hotela ni omejitev. Niti ni nobene panike." Za

cyclingnews.com so nekaj o stanju povedali tako ali drugače vpleteni, tudi športni direktor Lotto Soudala Mario Aerts: "Buden sem bil do štirih zjutraj, potem pa so me ob šestih zjutraj obiskali. Rezultati bi morali biti znani v petek pozno popoldne in takrat bomo vedeli, ali bomo lahko v nedeljo odšli domov. Vsi so mirni. Nekoliko nas moti, da so ustavili dirko, vendar pa tukaj ni tako slabo. So slabši prostori in hoteli, v katerih bi lahko bili v karanteni."



Kolesar Jumba Visme Jos Van Emden je dodal: "V drugem nadstropju smo bili vsi na ozkem hodniku. Pol metra eden od drugega. Če je kdo med nami imel koronavirus, potem ga imamo zdaj vsi. Upam, da bo kmalu vsega konec. Prav veliko svobode nimamo. V sobah nam sicer ni treba ostati, vendar pa naj bi na vhodih v hotel stali oboroženi ljudje. Dylan in Timo sta se želela posončiti na strehi, pa so jih poslali nazaj."


Kolesarji naj bi morali podpisati poseben sporazum, da o dogajanju ne smejo ničesar objaviti na družabnih omrežjih. Vseeno na dan prihajajo nekatere informacije. Oglasil se je tudi Grischa Niermann, ki je športni direktor pri Jumbu Vismi: "Letala letijo čez progo za formulo 1, ki je tik ob hotelu. Sedim na terasi, vendar pa hotela ne smem zapustiti. Ni najboljše, a vsi se počutijo dobro in zdravo. Smo pa izolirani. Upam, da bomo lahko kmalu odšli. Če bomo morali tudi biti še naslednja dva tedna, se bom obesil. Je pa res, da bi lahko bili na slabšem. To vendarle ni hotel Campanille v zapuščenem delu Francije. Kljub vsemu pa smo zaklenjeni."


Svoje je dodal tudi nizozemski novinar Raymond Kerckhoffs, ki je v stiku s kolesarji: "Glede vsega skupaj se še smejijo, tako da niso v skrbeh. Kljub vsemi pa je vzdušje vse slabše zaradi vse pogosteje zastavljenega vprašanja, koliko časa bomo morali ostati tukaj. Res je, da so morali kolesarji ob testiranju podpisati pogodbo, da ne smejo govoriti z novinarji, in ne smejo objavljati stvari na družabna omrežja, vendar pa tega seveda ne moreš preprečiti. Tudi novinarji smo tukaj in kolesarji nam vse povejo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ