Luka Pibernik: Uresničene sanje

Luka Pibernik: Uresničene sanje
28.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Pričakujem hudo borbo v teh treh tednih," je priznal Luka Pibernik, eden izmed štirih Slovencev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji.

"Zadovoljen, da so me izbrali "
Dvakratni državni prvak Luka Pibernik bo prvič v karieri nastopil na tritedenski dirki. Za krstni nastop pa je dobil najodmevnejšo preizkušnjo – Tour de France. V zadnjem času je Pibernik pokazal zares dobro formo. Najprej na dirki Criterium du Dauphine, potem na dirki po Sloveniji, na kateri je v zadnji etapi sicer padel, in na koncu še na državnem prvenstvu.

»V zadnjem obdoboju sem dobro dirkal, pokazal dobro pripravljenost. Ekipo so izbirali glede na to, kako smo dirkali v zadnjem obdobju. Tako da sem jih očitno uspel prepričati. Zelo sem zadovoljen, da sem bil izbran, « je na državnem prvenstvu priznal Luka Pibernik. V bistvu še ne ve, kaj vse ga na Touru zares čaka, čeprav je v zadnjih dveh letih že izkusil tudi zelo naporno dirkanje po belgijskih enodnevnih klasikah.

"Sem poln pričakovanj "
»Pričakujem hudo borbo v treh tednih. Sploh v prvem tednu visoko nervozo. Poln sem pričakovanj. Upam, da bo sreča na moji strani. Pravijo, da so hitrosti izjemno visoke, stres pa podoben belgijskim klasikam. A klasike trajajo en dan, Tour pa tri tedne. Mislim da bo veliko nervoze in veliko trpljenja, vendar se tega že veselim. Sem poln pričakovanj. To je uresničitev moji sanj. «

Lampre Merida letos na Tour odhaja z dvema vodjema. Potem, ko v zadnjih letih Rui Costa nikakor ni uspel izpolniti pričakovanj, bo zdaj ciljal predvsem na etapne zmage. Obenem bo upal, da mu bo to prineslo tudi visoko mesto v skupnem seštevku. V italijanski ekipi pa veliko pričakujejo tudi od mladega Južnoafričana Louisa Meintjesa. Tema dvema kolesarjema bo po vsej verjetnosti moral pomagati tudi Pibernik:

Priti do Pariza in vmes še kaj pokazati ...
»Mislim, da bo predvsem odvisno od tega, kako se bo dirka odvijala. Če bosta dokazala, da se lahko na vzponih vozita s prvimi petimi ali celo boljše, potem bo vse podrejeno njima. Takrat bo manj priložnosti zame. Če se bo izkazalo, da nista v pravi formi, potem bom imel več prostih rok. Priložnost bom iskal v pobegu. Upam, da mi ga uspe ujeti in bo takrat beg prišel do cilja. « Luka Pibernik bo na dirki po Franciji imel tudi slovensko družbo.

Za ekipo Lampre Merida bo namreč nastopal tudi Jan Polanc, ki bo ravno tako prvič na velikem Touru. »Po etapi je vsekakor lažje, če lahko spregovoriš kakšno tudi v slovenskem jeziku. Sploh ker sva poleg tega še dobra kolega. Upam, da se bova še naprej dobro ujela, « je še povedal Pibernik. Prvi nastop na Touru, prva tritedenska dirka. Želja je jasna. Med drugim priti na znamenite Elizejske poljane: »Pokazati želim, česa sem zmožen. Če bo to, da pridem do Pariza, potem super, če bo še kaj več, pa še toliko boljše. « A najprej na start. Tour se začne v soboto, 2. julija.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ