Luka Pibernik: Zaenkrat je vse super

Luka Pibernik: Zaenkrat je vse super
24.12.2016 AVTOR: D. Z.
"Zaenkrat je vse super. Malce drugačen občutek je, ker je toliko Slovencev," je med drugim dejal Luka Pibernik. S 1. januarjem član moštva Bahrain Merida.

“Zaenkrat je vse super. Malce drugačen občutek je, ker je toliko Slovencev. Ne samo kolesarjev, tudi drugega osebja in samega vodstva, ” nam je pred dnevi dejal Luka Pibernik.

Z Luko Pibernikom smo se pogovarjali v Opatiji, potem ko se je z njegovim novim moštvom Bahrain Merida mudil na pripravah. Pibernik bo v ekipo uradno prestopil 1. januarja. Do zdaj je bil član Lampreja Meride. Pibernik ima tudi že osnovni program dirkanja in na pripravah je z razlogom treniral s tisto skupino, ki se je pripravljala že na januarski odhod v Avstralijo, pa čeprav po vsej verjetnosti na Tour Down Under ne bo šel. Spomino. Letos je prav tam začel sezono.

“Za Down Under sem rezerva. So me pa uvrstili v ekipo, v kateri je tudi Jani Brajkovič. Sicer pa sem povedal, kdaj bi rad bil dober. Kaj bi rad vozil. Skupaj z direktorjem smo sestavili program, kaj bi bilo dobro. Na podlagi mojega mnenja sem dobil program. ” Sezono bo, če ne bo aktiviran za odhod v Avstralijo, začel februarja v Dubaju, sledil bo nastop v Katarju, potem pa se bo vrnil v Evropo. Seveda ni nobena skrivnost, da bi Pibernik rad najboljšo formo dosegel na enodnevnih klasikah v Belgiji.

“Zaenkrat poteka vse po planu. Sicer je težko tempirati formo za točno določen čas, vendar pa imam trenerja, ki mu zaupam. Mislim, da me bo ob pravem času pripeljal v pravo formo. Glede na teste sem že kar dober, manjka mi le še neka konstantnost. Če bom tako nadaljeval, bom ob pravem času v pravi formi. ” Kaj pa pričakuje na omenjenih klasikah? O tem bomo pisali tudi v naši naslednji številki revije Bicikel.com, v kateri si boste lahko prebrali tudi daljši prispevek o novi ekipi v kolesarskem svetu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ