Majka za las odnesel drugo zmago Mohoriču, ki ostaja v rumenem

Majka za las odnesel drugo zmago Mohoriču, ki ostaja v rumenem
31.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Tretja etapa dirke po Poljski se je znova končala s kratkim, a strmim vzponom. In Matej Mohorič je bil zopet ob najboljših, tokrat ga je za las prehitel le domačin Rafal Majka.

Tretja etapa dirke je bila razgibana, s 162,3 kilometri pa najkrajša na letošnji dirki, če ne upoštevamo kronometra. V zaključku so kolesarji opravili z 8 kilometrov dolgim vzponom na Zielenec (3,8 %), kjer so kolesarji Bahrain Victoriousa nekoliko razredčili glavnino in polovili ubežnike, na spustu je v skupini ob Mohoriču ostal le še Damiano Caruso. A na spustu vodilni na dirki tako ali tako ne potrebuje pomoči, odločal pa je strm vzpon do cilja na Duszniki-Zdróju.

"Danes je bil cilj nova etapna zmaga, to je bila etapa, ki je najbolj ustrezala mojim karakteristikam," je pojasnil Mohorič. V zadnjih nekaj 100 metrih prostora za prehitevanje ni bilo, cesta je bila preozka in Rafalu Majki se je obrestovalo, da je prvi začel pospeševati v vodilni skupini. Ob zavoju v cilj sta Michal Kwiatkowski in Mohorič poizkuašala priti mimo njega, a sta bila neuspešna. "Nekoliko sem razočaran, ker nisem želel iti prvi v zadnji ovinek. Naredil sem majhno luknjo, treba se je bilo odločiti v stotinki sekunde in tokrat se najbrž nisem odločil prav," je zaključek opisal Mohorič.

"Najprej sem želel prehiteti Majko po levi strani, a je pričakovano zaprl luknjo, zato sem moral upočasniti in poizkusiti še enkrat po notranji strani. Malo mi je zmanjkalo, prostora in energije, da bi še vrgel kolo čez ciljno črto, kar bi morda že bilo dovolj za zmago. Bilo je zelo blizu. Še vedno sem vodilni v skupnem seštevku in vodstvo bomo poizkusili ubraniti tudi jutri, pojutrišnjem pa je nova priložnost za etapno zmago," je nekoliko bolj podrobno šprint opisal Mohorič in se ozrl tudi naprej.

Jutrišnji dan bo namenjen šprinterjem, sredina etapa pa bo na papirju najtežja na dirki. Glede na to, kako dobro se Mohorič trenutno vozi v klanec, bo brez dvoma v igri za zmago. V skupnem seštevku ima deset sekund naskoka pred Joaom Almeido in Majko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ